Kiire koolilõuna kahele poisile. Ehk spaghettid keema, pool küüslaugu küünt riivida ja ohtralt kõvajuustu lisaks, läbi sellesama peene riivi, pluss tilk õli. Sega ja serveeri. Foto: Manona Paris.
Toiduuudised
27. märts 2020, 15:12

GALERII JA ÜLESKUTSE | Mida sina kodus süüa teed, hea lugeja? Tee pilti ja jaga seda meiega!  (1)

"Mida täna süüa teha" - see ammu kõlanud nii aktuaalsena kui praegu, mil nii paljud meist teevad rohkem süüa kui kunagi varem. Ent mida? Kas poleks tore teada, mida teised kokkavad ja kuidas?

Niisiis, jagame retseptiideid ja pilte! Saada info@toidutare oma einest pilt ning kirjuta juurde, kuidas saad hakkama kokandusmaailmas. Võid ka retsepti jagada! 

On mõistetav, et pole just lihtne jagada nii kodukontorit, kodulasteaeda ja kodukooli ning sealjuures pidada kodusööklat. Kuidas teil see välja tuleb?

Mina pean tunnistama, et sooja toitu.. ei jõua sugugi iga söögikord pakkuda. Üritan teha nii, et vähemalt korra päevas saaks midagi sooja. Üritame teha palju toitu korraga valmis, et seda oleks hea kuumutada. See on nagu kokkuhoitud aeg!

Ka ei häbene ma sugugi pastaroogasid. Mu laste lemmik on rohelised spaghettid ehk pasta, mis on segatud pestoga. Viimastel päevadel on olnud imeline võimalus seda pestot teha tervistavast karulaugust! 

Toidutare asjatundjad on juba enda kogemusi jaganud.

Üksi elav kokaraamatute autor Tiina Lebane suudab näiteks piirangute tingimuses koguni paastu pidada: „Võin ehk nii palju öelda, et teen korraga vähemalt kolmeks päevaks mingi köögivilja pajaroa, kindlasti koos ubade või kikerhernestega, ja tõepoolest naudin ega tüdine.“

Loe lähemalt ja vaata Tiina retsepte SIIT!

Toidutare ja Kodukirja köögitoimetaja Pille Enden seevastu kutsub inimesi kodus leidlikkusele ja vanade heade nostalgiliste toitude taasavastamisele. Neid on lihtne valmistada ja sööjate seas pirtsutajaid enamasti pole.

„Praegu on aeg, kus võiks kõik toiduained viimseni ära kasutada – näiteks kuivanud leivast saab teha leivasuppi, saiast saiavormi,“ sõnab Pille. „Lihtsad nostalgilised magustoidud nagu kakaokissell või piimakissell võiks samuti menüüs olla. Kui kodus on jahu, võid ja suhkrut ning mõnd moosi, siis on võimalik lihtsat purukooki valmistada. Võib-olla ongi praegu aeg, mil vanu häid ja lihtsaid roogi meelde tuletada.“

Edasi loe ja vaata Pille retsepte SIIT

Nipiraamatu köögitoimetaja ja blogi Jazzinokitchen perenaine Kristi Rebane soovitab valmis purgisuppide ja pajaroogade asemel osta külmutatud köögivilju ning kuivatatud tangaineid ja kaunvilju, et hautised-supid hoopis ise valmistada. „Potti puljong pluss külmutatud köögiviljad pluss külmutatud frikadellid pluss klimbid, serveerimisel peale hapukoor - kiire, lihtne, värske maitsega. Nii kodukontorirotid kui ka e-kooliõpilased rõõmustavad. Või siis hauta tatar + sibul + (külmutatud) spinat+ porgand, soovi korral ka hakkliha, mõnusaks pajaroaks, serveerimisel lisa helde käega (prae)juustu.“

Edasi loe ja vaata Kristi retsepte SIIT