Gluteenivabad mandli Kevadlille küpsised Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
25. märts 2020, 12:29

Rõõmsad mandlisüdamikuga Kevadlille küpsised

Kalendri järgi algas möödunud reedel küll uus aastaaeg, aga kevade esimene päev tõi sel korral kaasa ka eriti kahtlase lörtsi. Kui ilm õues kalendrisse ei oska vaadata ning mängib ikka (nüüd lõpuks?) talve, siis vähemalt toas saab kevadet teha Kevadlille küpsistega.

Sel korral on küpsised gluteenivabad ning mandlimekiga. Baasretseptiks on Salme Masso klassikaliste Kevadlille küpsiste retsept.

Gluteenivabad mandli Kevadlille küpsised (2 plaaditäit)

  • 150 g võid
  • 85 g suhkrut
  • 1 muna
  • 1 tl mandliessentsi või mandlilikööri
  • 4 tl vett
  • 150 g riisijahu
  • 100 g mandlijahu
  • peotäis mandleid

Valmista küpsiseid nii:
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa toasoe muna, mandliessents või -liköör ning vesi. Vahusta uuesti läbi. Lisa riisi- ja mandlijahu ning sega ühtlaseks. Tõsta tainas pritskotti ning pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed lillekesed. Pane igale küpsisele südameks mandel ning küpseta 200 kraadi juures ilma pöördõhuta 12 minutit, kuni küpsised on äärest helekuldsed.

Vaata blogipostitust SIIT!