Toiduuudised

VIIRUS HAMMUSTAB: gastronoomiakonkurss lükkub edasi 

Toimetas Manona Paris, 24. märts 2020, 09:21
Restoran Juur ol mullu gastronoomiakonkursil Parima Eesti köögi laureaat.Foto: Martin Ahven
MTÜ Gastronomy Society of Estonia jättis COVID-19 põhjustatud eriolukorra tõttu välja kuulutamata gastronoomiakonkursile Silverspoon restoranide registreerimise. "Peame ootama ja vaatame, mida meile toovad tulevased nädalad," nendivad ürituse korraldajad. 

Viirusekriisi tõttu lükati eelmisel nädal edasi ka mais toimuva pidanud kokkade olümpiaks nimetatud Bocuse d’Or Euroopa valikvoor, mis uutel andmetel leiab aset  3. ja 4. septembril.

Silverspooni lehel Facebookis seisab pöördumine:

Samal teemal

Head restoranipidajad, teenindav personal ja kõik, kes te olete südamega oma tööd teinud,

Oleme sellel keerulisel ajal oma mõtetes teiega. Käimasolev viiruselaine ja sellega kaasnenud majandussurutis on sektorile andnud tugeva hoobi. Kuna koroonaviirus jätkab pealetungi, osutuvad isegi kõige paremini paika pandud plaanid ja kavatsused viimasel hetkel tühisteks. Teame, et teil seisavad ees ülimalt keerulised ajad ja väljakutsed, mis ei luba pikemalt ette vaadata.

Teadmatus ja mure tuleviku pärast sunnib ka meid ajutiselt oma plaanides korrektuure tegema. Sellel nädalal oli meil vastavalt MTÜ Gastronomy Society of Estonia tööplaanile kavas välja kuulutada järjekordne Silverspooni hooaeg. Algama pidi restoranide registreerimine konkursile. Paraku on antud situatsioonis sellise otsuse tegemine hetkel mõttetu. Peame ootama ja vaatame, mida meile toovad tulevased nädalad.

Seoses sellega võtame hetkeks aja maha ja vaagime olukorda kohe pärast maikuu esimest päeva, kui Vabariigi Valitsuse eriolukorra komisjon on teinud oma otsuse ning üldsusele sellest teada andnud.

Seniks soovime teile kõigile rammu vastu pidada ja hoolitseda oma kaaslaste ning lähedaste turvalisuse eest.

Jääge terveks! 

Silverspoon on Eesti gastronoomiakonkurss, mille eesmärk on väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis.

Aasta 2019 laureaadid

  • Parim Fine Dining – 180° by Matthias Diether
  • Parim Rahvusvaheline köök – Mon Repos Peakoka Korrus
  • Parim Pererestoran – Georg Ots Spa Restoran
  • Parim Eesti köök – Juur (pildil)
  • Parim Casual dining – Parrot MiniBar
  • Parim Aasia köök – Haku
  • Parim Kohvik – Cafe Gianni
  • Parim Gastropubi – Kolm Sibulat,
  • Parim Tänavatoit – Salt
  • Parim Kokk – Kaido Metsa – restoran Juur
  • Parim Teenindus – Mon Repos Peakoka Korrus
  • Parim Taimetoidu pakkuja – 180° by Matthias Diether
  • Parim Restoranide Grupp – Sparkling Group

Konkursil saavad osaleda kõik a'la carte menüüga toitlustusettevõtted üle Eesti. Silverspoon konkursil on toitlustushindajateks väga erinevate eluvaldkondade ja maitseeelistustega inimesed ehk läbilõige Eesti ühiskonnast. Silverspooni konkursi võitjad kuulutakse välja igaaastasel pidulikul auhinnagalal novembri kuus.