Toiduuudised

Uuendatud

Kokkade olümpia Bocuse d´Or Europe Eestis lükkub septembrisse 

Toimetas Manona Paris, 22. märts 2020, 13:47
Bocuse d'Or Eesti 2020 kandidaadi valimine Tallinna Teeninduskoolis. Artur Kazaritski oma meeskonna keskel.Foto: Tiina Kõrtsini
Koroonaviiruse puhangu tõttu peetakse mai lõpus Saku Suurhallis toimuma pidanud kokandusvõistluse Bocuse d’Or Euroopa valikvoor 3. ja 4. septembril 2020.

„Kõigi osalejate ning külastajate ohutuse huvides võtsime korraldajatega vastu otsuse Bocuse d’Or Euroopa voor septembrisse lükata. Usun, et see on Eesti külalislahkuse sektorile ääretult suur võimalus ning samuti ka Eesti riigile tervikuna. Neli kuud hiljem septembris avaneb suurepärane võimalus oma gastronoomiat ning majutusasutusi parimast küljest maailmale näidata,“ kommenteeris SA Bocuse d’Or Tallinn 2020 juhatuse liige Dimitri Demjanov.

Samal teemal

EASi turismiarenduskeskuse direktori Liina Maria Lepiku sõnul on suursündmuse sügisesse viimine veelgi parem võimalus Tallinna ja selle lähiümbruse turismi elavdada. „Bocuse d’Or Euroopa valikvoor toob Tallinnasse tuhandeid toiduentusiaste kõikjalt üle Euroopa ja omajagu tähelepanu rahvusvahelises meedias. Korraldades võistlust hoopis septembris, annab see suurepärase võimaluse enne rahulikumat turismihooaega suunata tähelepanu Eestile, Eesti toiduturismile ja turismile laiemalt,“ lisas Lepik. 

Bocuse d'Or on maailma prestiižseim kokakunstivõistlus, mille kutsus 1987. aastal ellu kuulus Prantsuse meisterkokk Paul Bocuse. Inspireerituna spordiürituste kaasahaaravast atmosfäärist otsustas Paul Bocuse korraldada võistlusliku vaatemängu, mille fookuses on kokakunst ja tippkokkade meisterlikkus. 

Bocuse d'Or finaalvoor toob iga kahe aasta järel Paul Bocuse'i kodulinna Lyoni parimad kokad kogu maailmast, kes valmistavad pealtvaatajate silme all oma võistlustööd. Eestil on unikaalne võimalus võõrustada Euroopa finaali tänavu Tallinnas.

Bocuse d’Or Europe Tallinnas peaks uue plaani järgi leidma aset 3.-4. septembril. Bocuse d’Or Ameerika ja Copa Maya Peruus Limas 25.-27. septembrini ning Bocuse d’Or Aasia-Vaikne ookean 1.-2. juulil  Guangzhou, Hiinas, vahendab The Caterer.

Eesti esindaja võistlusel on Silllamäelt pärit ja maailmas Michelini tärniga restoranides kõrget lendu näidanud, hetkel Taanis resideeruv noor tippkokk Artur Kazaritski. 

Võistlusel osalevad tippkokad 20 Euroopa riigist, kellest pääsenuks 10 parimat tuleval aastal Lyonis toimuvale ülemaailmsele finaalvõistlusele. 

Algselt avaldatud 20.03. kell 18.53, läbivalt täiendatud 22.03.  kl. 13.46