Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
22. märts 2020, 12:40

Sidruni-laimikook

Lihtne kook tee või kohvi kõrvale. Muretainast põhja ja muna-kooretäidisega kook on puhta tsitrusemaitsega ja mõnusalt hapukas. Selle võib küpsetada ka ümmarguses 22 cm piruka-või lahtikäivas vormis.
Koostisosad
PÕHI
3 dl Nisujahu
120 g Või (pluss vormi määrimiseks)
2.5 spl Suhkur
2.5 spl Külm vesi
TÄIDIS
2.5 dl Rõõsk koor 35%
2 tk Muna
3 tk Munakollane
1.5 dl Tuhksuhkur
2 tk Värskelt pressitud sidruni mahl (u 1,25dl)
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
Tuhksuhkur pealeraputamiseks

Valmistamine

1. Näpi jahu, või ja suhkur pehmeks massiks. Lisa vesi ja töötle ühtlaseks tainaks. Rulli tainas õhukeseks ja suru15 x 25 cm pirukavormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga läbi ja pane 30 minutiks sügavkülma.

2. Kuumuta ahi 200 kraadini.

3. Pane tainale foolium ja suru hoolikalt peale nii, et see ka nurkades tainast toetab. Küpseta 10 minutit. Võta foolium ära ja küpseta veel 10 minutit kuldpruuniks.

4. Keera ahju kuumus 175 kraadile. Klopi kõik täidise ained kokku, sõelu läbi peene sõela ja kalla põhjale.

5. Küpseta ahju keskosas 30-35 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda. Puista peale tuhksuhkrut.