Foto: Jaan Heinmaa
Pille Enden 26. märts 2020 07:32
Kuulsa ja armastatud Nizza salati koostisainetega kaetud pirukas maitseb samahästi kui salat, kuid on veelgi rikkalikum.  Lisaks on täidises kreemine koore-juustusegu ja põhjaks krõbe muretainas. Parim on pirukas äsja ahjust tulnuna, aga sobib ka külmana või ülessoojendatuna. 

Koostisosad
PÕHI
125 g Või
3.5 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
1 tk Muna
TÄIDIS
2 tk Keedetud kartul
1 tk Väike punane sibul
7 tk Kirsstomat
2 pk Tuunikala suured tükid õlis (a 185 g)
30 g Roheline uba
10 tk Kivita kalamata oliivid
8 tk Anšoovisefilee
0.5 tk Rukola pott
KOORE-JUUSTUSEGU
2 dl Hapukoor
2 tk Muna
3 dl Riivitud mozzarella
0.5 dl Hakitud murulauk
0.5 tl Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Näpi või, jahu ja sool puruks. Lisa hulka muna ja sega ühtlaseks. Kui tainas on liiga kuiv, lisa veidi külma vett. Suru tainas 26 cm pirukavormi põhja ja äärtele ning pane vähemalt 30 minutiks külmkappi.

2. Lõika kartulid õhukesteks viiludeks. Koori ja viiluta sibul, poolita kirsstomatid ning nõruta tuunikala.

3. Klopi lahti munad koos hapukoorega, lisa riivjuust ja murulauk, maitsesta soola ja pipraga.

Pane põhjale kartuliviilud ja nõrutatud tuunikalatükid, kalla peale kooresegu. Pane peale sibulad, tomatid ja oad.

4. Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit või kuni tainas on küps ja täidis tahe.

Pane kuumale pirukale oliivid ja ansoovisefileed. Serveeri rukolalehtedega.