Foto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
28. märts 2020, 08:33

Kanakoivad datlite ja oliividega

Hispaania lõunarannikult pärit kanaroog saab rikkaliku maitse datlitest, kapparitest ja oliividest. Retseptis võib agaavisiirupi asendada mõne põnevama maitsega kodumaise siirupiga nt kadakasiirupiga. Juurde võib serveerida keedetud riisi või värsket salatit. 
Koostisosad
100 g Datlid
6 tk Kanakoib
4 tk Küüslauguküüs
2 spl Punase veini äädikas
2 spl Oliiviõli
2 spl Hakitud pune
3 g Väikesed kapparid
100 g Rohelised kivideta oliivid
2 tk Loorberilehed
1 dl Kuiv valge vein
1 spl Agaavisiirup
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika datlid pooleks, eemalda kivid ja lõika poolikud pikuti neljaks.

2. Maitsesta kanakoivad soola ja musta pipraga, pane suurde nõusse. Sega veiniäädikas, oliiviõli ja pune, vala koibadele. Lisa kõik ülejäänud ained va vein ja siirup. Sega läbi ja jäta vähemalt 1tunniks marinaadi.

3. Kuumuta ahi 200 kraadini. Pane kanakoivad koos marinaadi ainetega kõrgema äärega ahjupannile. Sega vein ja siirup ning vala koibadele.

4. Pane ahju ja küpseta 50-60 minutit 2-3 korda sel ajal praeleemega kastes. Küpseta kuni liha on kuldpruun ja küps.

5. Võta ahjust ja puista peale punet. Serveeri riisi või värske salatiga.