Vitamiinirikas peedihummus avokaados Foto: Jaan Heinmaa
Vegan toidud
27. märts 2020, 07:10

Vitamiinirikas peedihummus avokaados

Kerge suupisteks või ka hommikueineks sobib selline tervislik ja efektse värvikombinatsiooniga kooslus suurepäraselt. Peedihummuse võib valmistada ka keedetud peetidest, siis on valmistusaeg oluliselt lühem. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit +50-60 minutit ahjus

Koostisosad
4 tk Avokaado
0.5 tk SIdrun
3 tl Seesamiseemned
4 tl Palsamikreem
PEEDIHUMMUS
2 tk Keskmine peet (või 300g keedetud peeti)
1 tk Keskmine shalottsibul
0.5 prk Kikerherned (200g)
1.5 spl Tahini
2 tk Purustatud küüslauguküüs
0.5 tk Värskelt pressitud sidrunimahl
1.5 tl Jahvatatud vürtsköömned
0.25 tl Tšillihelbed
1 tl Javatatud paprika
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Pese peedid hoolikalt, keera fooliumisse ja pane ahjuvormi, küpseta 50-60 minutit, kuni on hästi pehmed. Pane peetide juurde ahjuvormi ka shalottsibul, rösti 15-20 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda.

2. Koori ja tükelda peedid ning sibul.

3. Pane kõik hummuse ained blenderisse ja töötle ühtlaseks. Timmi maitse soola, pipra ja sidrunimahlaga sobivaks.

4. Poolita avokaadod pikuti, eemalda kivid ja piserda viljaliha sidrunimahlaga. Tõsta hummus iga avokaadopooliku õnarusse. Puista peale seesamiseemneid ja nirista  palsamikreemi. Serveeri kohe.