MAITSETE ADVENDIKALENDER 13 | Vürtsikas hakkliha-makaronisupp
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
1 tk Väike sibul
2 tk Keskmine porgand
2 spl Õli
2 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Punane tšillikaun
400 g Veisehakkliha
6 dl Veisepuljhong
2 prk Purustatud tomatid (a 400g)
200 g Tomatipüree
1 spl Worcesteri kaste
2 tl Hakitud tüümianilehed
2 tk Loorberileht
Suhkur
150 g Väikesed makaronid
0.5 prk Valged oad (200g)
Hakitud petersell ja riivitud parmesan serveerimiseks
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Koori ja haki sibul ning porgandid.
2. Kuumuta 1 sl õli poti põhjas. Hauta sibulat ja porgandeid 3-4 minutit, lisa siis hakitud küüslauk ja tsilli ning kuumuta segades veel 1 minut.
3. Pane pannile 1 sl õli ja pruunista selles hakkiliha, vala potti. Lisa puljong, purustatud tomatid, tomatipüree, Worcesteri kaste, tüümian ja loorberilehed, maitsesta soola-pipra ja suhkruga.
4. Kuumuta supp keemiseni, alanda siis kuumust ja hauta 15-20 minutit. Lisa pasta ja oad ning keeda veel u 8-10 minutit või kuni pasta on pehme. Kui supp tuleb liiga paks, lisa keeva vett. Serveeri hakitud peterselli ja riivitud parmesaniga.
Kommentaarid (0)