Vahvalt rohelised sidrunimuffinid on mõnusad vahepalad kiirel päeval ning ideaalsed tassi tee või kohvi kõrvale. Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
22. märts 2020, 16:21

MÕNUS VAHEPALA: rohelised sidrunimuffinid spinatiga

Vahvalt rohelised sidrunimuffinid on mõnusad vahepalad kiirel päeval ning ideaalsed tassi tee või kohvi kõrvale. Miks mitte tutvustada neid noorematele kokkajatele näiteks kui sookolli muffineid!

Vaja läheb (12 tk):

  • 4 dl jahu
  • 1 dl suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g võid
  • 2 muna
  • 1 dl keefirit
  • 0,5 dl õunakastet
  • 75 g beebispinatit
  • poole sidruni mahl ja riivitud koor
  • ½ tl vanillikaunapastat või 1 tl vanilliessentsi

Valmista muffineid nii:
1. Mõõda kuivained kaussi ja sõelu läbi.
2. Sulata või ja jäta jahtuma.
3. Pane munad, keefir, õunakaste, spinat, sidrunikoor ja -mahl ning vanill kannmikserisse ning surista kõik kreemjaks.
4. Sega roheline muna-keefirisegu, sulavõi ja kuivained ühtlaseks tainaks.
5. Jaga tainas võrdselt muffinivormide vahel ja küpseta 200kraadises ahjus 25 minutit, kuni keeksikesed on läbi küpsenud.

Mis vorm võtta? 
Kõige mugavam on kasutada silikoonist muffinivormi. Metallist vormi puhul vooderda pann kindlasti paberist muffiniümbristega.

Muffinid valmivad 45 minutiga!