Toiduuudised

MÕNUS VAHEPALA: rohelised sidrunimuffinid spinatiga 

Kristi Rebane, 22. märts 2020 16:21
Vahvalt rohelised sidrunimuffinid on mõnusad vahepalad kiirel päeval ning ideaalsed tassi tee või kohvi kõrvale. Foto: Kristi Rebane
Vahvalt rohelised sidrunimuffinid on mõnusad vahepalad kiirel päeval ning ideaalsed tassi tee või kohvi kõrvale. Miks mitte tutvustada neid noorematele kokkajatele näiteks kui sookolli muffineid!

Vaja läheb (12 tk):

  • 4 dl jahu
  • 1 dl suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g võid
  • 2 muna
  • 1 dl keefirit
  • 0,5 dl õunakastet
  • 75 g beebispinatit
  • poole sidruni mahl ja riivitud koor
  • ½ tl vanillikaunapastat või 1 tl vanilliessentsi

Valmista muffineid nii:
1. Mõõda kuivained kaussi ja sõelu läbi.
2. Sulata või ja jäta jahtuma.
3. Pane munad, keefir, õunakaste, spinat, sidrunikoor ja -mahl ning vanill kannmikserisse ning surista kõik kreemjaks.
4. Sega roheline muna-keefirisegu, sulavõi ja kuivained ühtlaseks tainaks.
5. Jaga tainas võrdselt muffinivormide vahel ja küpseta 200kraadises ahjus 25 minutit, kuni keeksikesed on läbi küpsenud.

Mis vorm võtta? 
Kõige mugavam on kasutada silikoonist muffinivormi. Metallist vormi puhul vooderda pann kindlasti paberist muffiniümbristega.

Muffinid valmivad 45 minutiga!

Samal teemal

06.05.2020
TÕELINE MAIUSPALA: apelsini-mandlikook kodujuustukreemiga
15.04.2020
TRADITSIOONILISEST ERINEVALT: gluteenivabad kookosemekiga Kevadlille küpsised
04.04.2020
UUED MAITSED HOMMIKULAUAS: pesto ja idudega rukkihelbepuder
01.04.2020
Lapsepõlvest pärit maitsed: gluteenivabad Valeri küpsised