Mahlased kalakotletid maitsevad ka pere pisematele, kes muidu kalaga suured sõbrad olla ei pruugi. Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
15. märts 2020, 18:01

Kergelt kevadele vastu: mahlased lõhekotletid

Päevade pikenedes tuleb juurde ka energiat. Need kiired ja tervislikud retseptid lasevad pererahval pliidi ääres seismise asemel õue ilusat kevadet nautima minna, maitseelamustes karvavõrdki järele andmata.

Mahlased kalakotletid maitsevad ka pere pisematele, kes muidu kalaga suured sõbrad olla ei pruugi. Võid kotlette valmistada sinepi asemel ka mädarõikaga – saad samuti põneva maitsenüansi. Serveeri kotlette salati või riisiga.

Vaja läheb (neljale): 

  • 500 g lõhe- või forellifileed
  • 1 kuhjaga teelusikatäis teralist sinepit
  • 1 sl hakitud peterselli, tilli või ürdisegu
  • 1 sl sidrunimahla
  • sidruniveerandi riivitud koor
  • soola
  • praadimiseks õli

Valmista kotlette nii:
1. Puhasta kalafilee nahast ja lõika filee veidi väiksemaks.
2. Pane kalatükid, sinep, ürdid, sidrunimahl ja -koor kannmikserisse. Maitsesta kala veidikese soolaga ja blenderda kõik kergelt läbi, võimalusel ainult paar korda pulse-režiimil, et kotletitainasse jääks ka suuremaid tükke.
3. Vormi märgade kätega tainast kotletid ja pane need taldrikuga viieks minutiks sügavkülma tahenema. Tee käed märjaks, et kalamass nende külge ei jääks.
4. Prae kotletid kuumal pannil õlis mõlemalt poolt kuldseks.