Magustoidud

Kohupiima-mangopokaal krõmpsuva küpsise-šokolaadipuruga 

Kristi Rebane, 14. märts 2020 17:19
Kohupiima-mangopokaal krõmpsuva küpsise-šokolaadipurugaFoto: Kristi Rebane
Retsepti järgi valmiv magustoit pole väga magus. Seega võid soovi korral lisada kohupiimale veidi suhkrut või kasutada hoopis vanilliga kohupiimapastat. Hõrgu ja naturaalselt magusa mangopüree saad pooleliitrises keeratava korgiga tetrapakis poest.

Vaja läheb (neljale): 

  • 50 g tumedat šokolaadi
  • väike peotäis mandleid või mandlilaaste
  • 6 digestiiv- või kaeraküpsist
  • 500 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 2,5 dl mangopüreed
  • soovi korral 1–2 sl suhkrut

Valmista magustoitu nii:
1. Haki šokolaad peeneks. Kui kasutad terveid mandleid, haki needki väiksemaks. Pudista küpsised tükkideks ning sega šokolaadi ja mandlitega.
2. Jaga pool kohupiimast nelja magustoidupokaali vahel. Kalla peale mangopüree. Tõsta igasse pokaali ka 2 sl küpsisesegu.
3. Jaga ülejäänud kohupiim pokaalides olevale küpsisepurule ja puista üle järelejäänud küpsiseseguga.
4. Serveeri magusrooga kohe või hoia serveerimiseni külmkapis.

Samal teemal

30.07.2020
SUVISELT KERGE MAIUS: aprikoosi-kirsikastmega chia-puding
10.04.2020
VALMIB 20 MINUTIGA | Sulnis kooslus: ricotta-kirsivaht
05.04.2020
LUUBI ALL | Millist kohupiima erinevate roogade puhul valida?
27.03.2020
NOSTALGILINE TOIT: pere lemmik ‒ hõrk kakaotarretis