Kohupiima-mangopokaal krõmpsuva küpsise-šokolaadipurugaFoto: Kristi Rebane
Kristi Rebane 14. märts 2020 17:19
Retsepti järgi valmiv magustoit pole väga magus. Seega võid soovi korral lisada kohupiimale veidi suhkrut või kasutada hoopis vanilliga kohupiimapastat. Hõrgu ja naturaalselt magusa mangopüree saad pooleliitrises keeratava korgiga tetrapakis poest.

Vaja läheb (neljale): 

  • 50 g tumedat šokolaadi
  • väike peotäis mandleid või mandlilaaste
  • 6 digestiiv- või kaeraküpsist
  • 500 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 2,5 dl mangopüreed
  • soovi korral 1–2 sl suhkrut

Valmista magustoitu nii:
1. Haki šokolaad peeneks. Kui kasutad terveid mandleid, haki needki väiksemaks. Pudista küpsised tükkideks ning sega šokolaadi ja mandlitega.
2. Jaga pool kohupiimast nelja magustoidupokaali vahel. Kalla peale mangopüree. Tõsta igasse pokaali ka 2 sl küpsisesegu.
3. Jaga ülejäänud kohupiim pokaalides olevale küpsisepurule ja puista üle järelejäänud küpsiseseguga.
4. Serveeri magusrooga kohe või hoia serveerimiseni külmkapis.