Toiduuudised

KÖÖGITÄHESTIK: okonomiyaki – põnev Jaapani pannkook, millele kuhjata kõike maitsvat 

Ragne Värk , 18. märts 2020, 07:00

Nii kutsutakse jaapanipäraseid soolaseid pannkooke, mis erinevad meie harjumuspärastest pannukatest ikka päris palju. Nimelt on okonomiyaki üheks peamiseks komponendiks kapsas, mida küpsetatakse pannil koos teiste roa komponentidega. Sõna okonomi tähendab eesti keeles «kuidas sulle meeldib» ja yaki on tõlkes «küpsetama».


Jaapanlaste pannkook on pigem nagu pitsapõhi, mille peale sobib kuhjata meelepäraseid lisandeid: peekonit, juustu, värsket kraami, kastet ja muud sellist. Tihti kutsutaksegi seda ka Jaapani pitsaks. Kapsana on soovitatav kasutada Hiina kapsast või varajast peakapsast. Kapsa peab kindlasti hästi peeneks lõikama (peakapsa puhul võib pool isegi riivida), sest muidu ei pruugi pannkoogi komponendid omavahel korralikult siduda.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

4. märts 2020, 06:00
KÖÖGITÄHESTIK | Mis on granadill ja kuidas seda süüa?
2. märts 2020, 14:33
KÖÖGITÄHESTIK | Cranachan – vahukoorest, meest, viskist, kaerahelvestest ja marjadest maius
19. veebruar 2020, 08:41
KÖÖGITÄHESTIK | Lihtne nipp, kuidas teha mune Benedicti moodi