Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
15. märts 2020, 09:46

Vormipirukas Hiina kapsaga

Klassikaline vormipirukas on alati hea, eriti kui täidise teeb mahlaseks õrn Hiina kapsas ning maitse eest hoolitsevad suitsupeekon ja parmesan. 
Koostisosad
TAINAS
150 g Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
Sool
100 g Külm või
1 tk Muna
50 g Hapukoor
TÄIDIS
500 g Hiina kapsas
3 tk Punane sibul
200 g Kuumsuitsupeekon
Õli praadimiseks
Sool
Must pipar
Riivitud muskaatpähkel
2 dl Rõõsk koor 10%
80 g Riivitud parmesan või Forte

Valmistamine

8-10 tk

1. Taina jaoks sega kausis jahu hulka küpsetuspulber ja sool. Tee keskele süvend, löö sinna muna lahti ja lisa hapukoor. Tõsta peale võiktükid ja haki segu tainaks. Suru tainas 26 cm läbimõõduga või kandilise lahtikäiva pirukavormi põhja ja äärtele ning tõsta täidise tegemise ajaks külmkappi.

2. Puhasta Hiina kapsas, lõika sektoriteks ja need omakorda kuni 1 cm ribadeks. Koori sibulad, poolita ja viiluta. Lõika peekon kuubikuteks.

3. Kuumuta pannil paar supilusikatäit õli ja prae selles sibul kergelt läbi. Lisa kapsaribad ja kuumuta segades mõned minutid. Praadimise jooksul eraldub kapsast liigne niiskus ja ribad on tihedamalt kokku surutud, nii mahub see ka paremini vormi. Lisa pannile ka peekonikuubikud ja sega kapsa-sibulaga läbi. Maitsesta segu soola, pipra ja muskaatpähkliga. Tõsta pann pliidilt ära.

4. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Klopi munad koos koorega lahti ja sega hulka pool riivitud juustust.

5. Torka tainas kahvliga auklikuks. Tõsta kapsasegu pannilt vormi ja vala ettevaatlikult munapiimaga üle. Raputa peale ülejäänud riivjuust. Küpseta ahju keskel umbes 30 minutit, kuni tainaservad on nähtavalt küpsed ja juust kuldne. Lase enne lahtilõikamist kümmekond minutit vormis jahtuda.