Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
4 tk Kanafilee
Sool
Must pipar
5 tk Küüslauguküüs
Õli praadimiseks
1.5 dl Aroonia-õunasiidriäädikas (Wösel)
1 dl Vesi
Suhkur vajadusel maitse järgi
Värsked ürdid serveerimiseks, näiteks pune
Valmistamine
1. Loputa kanafileed ja patsuta köögipaberiga kuivaks. Puista fileede mõlemale poolele soola ja pipart ja hõõru käega sisse. Puhasta küüslauguküüned ja pressi puruks.
2. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel 3–4 sl õli ja prae selles purustatud küüslauku paar minutit, kuni aroom muutub küpseks ja küüslauk õrnalt kuldseks. Tõsta vahukulbiga pannilt ära. Tõsta pannile kaks kanafileed ja prae mõlemalt poolt 3–4 minutit, kuni liha pole enam roosa ja servad hakkavad pruunistuma. Täielikult läbipraadimine pole vajalik, sest liha küpseb kastmes edasi. Prae samamoodi ülejäänud fileed.
3. Tõsta kõik praetud kanafileed koos praadimisvedelikuga pannile tagasi. Vala peale äädikas ja vesi, lisa praetud küüslauk. Kui leem tundub liiga hapu, siis maitsesta see vähese suhkruga. Lase pannitäiel kaane all rahulikult keema tõusta, siis alanda kuumust ja lase kastmel kümmekond minutit vaikselt podiseda. Võta pannilt kaas ära, keera fileetükid ringi, tõsta pisut kuumust ja lase vaikselt keeda veel umbes 5 minutit, kuni kaste on lumbes poole võrra kokku keenud.
4. Serveeri koos köögiviljapüree, ciabatta või riisiga ning puista peale värskeid ürte ja/või riivitud parmesani.
Kommentaarid (0)