Linnuliha retseptid
14. märts 2020, 09:49

Kanafilee küüslauguses õunaäädika kastmes

Tore on elada ajal, mil poest saab osta kodumaist käsitööna valmistatud pastöriseerimata ja filtreerimata aroonia-õunasiidriäädikat. Aitäh, Wösel! Üks pisut peenem kanaroog saab sellest nii maitset kui ka värvi. Kui kaste jääb sinu maitse jaoks liiga hapukas, lisa maitse järgi veidi suhkrut. Teine võimalus on lisada teist, magusamat käsitööäädikat – Ideafarmi vaarikamaitselist gurmeeäädikat. Parim lisand on köögiviljapüree, aga ka värske juuretisesai või ciabatta.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Kanafilee
Sool
Must pipar
5 tk Küüslauguküüs
Õli praadimiseks
1.5 dl Aroonia-õunasiidriäädikas (Wösel)
1 dl Vesi
Suhkur vajadusel maitse järgi
Värsked ürdid serveerimiseks, näiteks pune

Valmistamine

1. Loputa kanafileed ja patsuta köögipaberiga kuivaks. Puista fileede mõlemale poolele soola ja pipart ja hõõru käega sisse. Puhasta küüslauguküüned ja pressi puruks.

2. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel 3–4 sl õli ja prae selles purustatud küüslauku paar minutit, kuni aroom muutub küpseks ja küüslauk õrnalt kuldseks. Tõsta vahukulbiga pannilt ära. Tõsta pannile kaks kanafileed ja prae mõlemalt poolt 3–4 minutit, kuni liha pole enam roosa ja servad hakkavad pruunistuma. Täielikult läbipraadimine pole vajalik, sest liha küpseb kastmes edasi. Prae samamoodi ülejäänud fileed.

3. Tõsta kõik praetud kanafileed koos praadimisvedelikuga pannile tagasi. Vala peale äädikas ja vesi, lisa praetud küüslauk. Kui leem tundub liiga hapu, siis maitsesta see vähese suhkruga. Lase pannitäiel kaane all rahulikult keema tõusta, siis alanda kuumust ja lase kastmel kümmekond minutit vaikselt podiseda. Võta pannilt kaas ära, keera fileetükid ringi, tõsta pisut kuumust ja lase vaikselt keeda veel umbes 5 minutit, kuni kaste on lumbes poole võrra kokku keenud.

4. Serveeri koos köögiviljapüree, ciabatta või riisiga ning puista peale värskeid ürte ja/või riivitud parmesani.