Magustoidud

Sidruni-ingverimarmelaad 

Tiina Lebane, 20. märts 2020, 07:24
Sidruni-ingverimarmelaadFoto: Jaan Heinmaa
Kui moosikeetmise igatsus võtab võimust talvel, siis kasuta moosiviljana seda, mis just praegu hea – sidrunit. Õrna ingverimaitsega sidrunimarmelaad on hea igat moodi: näkileivale määrimiseks või kohupiima, jogurti vms maitsestamiseks, aga ka näiteks kohupiima-küpsisekoogi sisse ja mistahes lihavõttemaiuste peale-vahele.

Koostisosad
1 kg Sidrun (3.5 dl sidrunimahla)
2 cm Ingveri jupp
1 pk Marmelaadisuhkur (320g)

Valmistamine

400 ml

2. Vala mahl potti, lisa samasse kooritud ja õhukesteks liistakuteks lõigatud ingver, lase keema tõusta ja keeda õrnalt mulisedes 5 minutit. Tõsta pott pliidilt ja jäta keedus järgmise päevani maitsestuma.

3. Tõsta ingveriliistakud vedelikust välja, lisa marmelaadisuhkur ja lase rahulikul kuumusel aeg-ajalt segades uuesti keema tõusta. Lase õrnalt mulisedes keeda 7–8 minutit. Tõsta kuum keedus purkidesse, sule kaanega ja lase maha jahtuda. Säilita külmkapis.