Sidruni-ingverimarmelaadFoto: Jaan Heinmaa
Magustoidud
20. märts 2020, 07:24

Sidruni-ingverimarmelaad

Kui moosikeetmise igatsus võtab võimust talvel, siis kasuta moosiviljana seda, mis just praegu hea – sidrunit. Õrna ingverimaitsega sidrunimarmelaad on hea igat moodi: näkileivale määrimiseks või kohupiima, jogurti vms maitsestamiseks, aga ka näiteks kohupiima-küpsisekoogi sisse ja mistahes lihavõttemaiuste peale-vahele.
Koostisosad
1 kg Sidrun (3.5 dl sidrunimahla)
2 cm Ingveri jupp
1 pk Marmelaadisuhkur (320g)

Valmistamine

400 ml

1. Pese sidrunid kuuma vee all, kuivata ja rulli paar minutit mööda tööpinda. Nii võid olla kindel, et saad viljast kätte võimalikult palju mahla. Pressi sidrunitest mahl välja. Kui sekka satub ka viljalihaliblesid, siis pole vaja neid välja sõeluda – need lahustuvad keemise käigus ise ära. Kokku on vaja umbes 3,5 dl naturaalset sidrunimahla.

2. Vala mahl potti, lisa samasse kooritud ja õhukesteks liistakuteks lõigatud ingver, lase keema tõusta ja keeda õrnalt mulisedes 5 minutit. Tõsta pott pliidilt ja jäta keedus järgmise päevani maitsestuma.

3. Tõsta ingveriliistakud vedelikust välja, lisa marmelaadisuhkur ja lase rahulikul kuumusel aeg-ajalt segades uuesti keema tõusta. Lase õrnalt mulisedes keeda 7–8 minutit. Tõsta kuum keedus purkidesse, sule kaanega ja lase maha jahtuda. Säilita külmkapis.