Foto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
19. märts 2020, 06:57

Krevetipasta mozzarellaga

Rikkalik koorene pastaroog sisaldab lisaks krevettidele päikesekuivatatud tomateid ja juustu, mis teeb kastme kreemiseks. Oliiviõli asemel võib krevette praadida päikesekuivatatud tomatite õliga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Kooritud ja külmutatud krevetid
300 g Penne
2 spl Oliiviõli
3 tk Küüslauguküüs
0.25 tl Sool
TOMATI KOOREKASTE
120 g Päikesekuivatatud tomatid õlis
4 tk Küüslauguküüs
4 dl Rõõsk koor 35%
2 dl Riivitud mozzarella
2 dl Pasta keeduvesi
1 spl Kuivatatud basiilik
0.25 tl Tšillihelbed
0.25 tl Jahvatatud paprika
0.25 tl Sool

Valmistamine

1. Sulata krevetid. Keeda pasta vastavalt pakendil olevale juhendile al dente. Kurna, aga säilita 1-2 dl keeduvett kastme jaoks.

2. Nõruta päikesekuivatatud tomatid õlist. Tomatite õli võib kasutada praadimisel.

3. Kuumuta 2 sl õli pannil. Pane pannile krevetid koos hakitud küüslauguga ja prae mõlemalt poolt umbes 1 minut kuni krevetid on kuldpruunid. Maitsesta soolaga. Pane korraga pannile mõõdukalt krevette, et pann ei jahtuks ja krevetid hauduma ei hakkaks. Tõsta krevetid pannilt ära.

4. Pane pannile tükeldatud päikesekuivatatud tomatid ja hakitud küüslauk. Hauta õlis 1 minut, kuni küüslauk on läbipaistev. Kalla pannile vahukoor ja kuumuta keemiseni.

5. Lisa riivitud mozzarella ja kuumuta segades uuesti keemiseni. Alanda kuumust ja hauta segades kuni juust on sulanud ja kaste kreemine. Lisa nii palju pasta keeduvett, et kaste on paraja paksusega. Lisa kastmesse basiilik, tsilli ja paprika, maitsesta soolaga.

6. Pane pasta kastmesse ja kuumuta kuni on läbi kuumenenud. Siis sega hulka krevetid ja kui vaja, maitsesta veel soolaga. Kui kaste on liiga paks, lisa veel keeduvett. Lase paar minutit madalal kuumusel haududa, et maitsed ühtlustuksid. Serveeri kohe.