Musta oa pallid tomatikastmes Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
24. märts 2020, 07:45

Musta oa pallid tomatikastmes

Tomatikastmes oapallid on hea vaheldus klassikalistele lihapallidele ja praegusel paastuajal eriti teretulnud taimne, kuid toekas roog. Lisandiks sobivad nii keedetud riis, kartulipüree kui värske salat.

Kogus: neljale

Koostisosad
0.5 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 prk Mustad oad (400g)
2 dl Kaerahelbed
2 spl Oliiviõli
1 spl Tomatipasta
0.5 dl Koriandrilehed
2 spl Linaseemned
1 spl Jahvatatud paprika
2 tl Tšillikaste
Õli praadimiseks
TOMATIKASTE
1 spl Oliiviõli
1 tk Keskmine sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 spl Tšillikaste
2 prk Purustatud tomatid (a 400g)
1 spl Valge veini äädikas
1 spl Pruun suhkur
0.5 spl Dijoni sinep
1 spl Worcestershire'i kaste
Sool

Valmistamine

Koori ja haki sibul ning küüslauk. Nõruta oad. Pane kõik oapallide ained kombaini ja töötle ühtlaseks massiks. Maitsesta soolaga.

Vormi segust umbes 2 cm pallid, seda on mugav teha jäätisekulbiga või spetsiaalse lihapallivormijaga. Kui vormid kätega, siis tee käed enne märjaks. Pane pallid külmkappi seniks kuni valmistad kastet.

Kastme jaoks kuumuta õli kastrulis, lisa hakitud sibul ja hauta u 5 minutit läbipaistvaks. Lisa hakitud küüslauk, kuumuta läbi ja lisa siis kõik ülejäänud kastme ained. Hauta 15 minutit segades ja maitsesta soolaga. Lase veidi jahtuda ja töötle saumikseriga püreeks.

Kuumuta õli pannil. Pane pannile pallid ja pruunista igast küljest. Lisa kaste ja kuumuta 5-6 minutit kaane all.  

Serveeri rooga juurviljapüree, keedetud riisi või värske salatiga.