Foto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
23. märts 2020, 11:57

Lillkapsavorm peekoni ja juustuga

Mõnusalt juustune lillkapsavorm sobib hästi nii lõuna- kui õhtusöögiks ja maitseb tavaliselt kõigile, kes vähegi lillkapsast söövad. Vahelduse mõttes võib kuni pool lillkapsast asendada brokoliga. 

Kogus: neljale

Koostisosad
130 g Viilutatud kuumsuitsupeekon
800 g Lillkapsas
3 spl Nisujahu
3 spl Või (pluss vormi määrimiseks)
8 dl Kohvikoor
200 g Riivitud cheddar juust
1 tl Riivitud muskaatpähkel
1 dl Riivsai
3 spl Hakitud petersell pluss serveerimiseks
Sool
Must pipar

Valmistamine

Prae peekoniviilud pannil krõbedaks ja pane majapidamispaberile nõrguma. Kui viilud on jahtunud, tükelda väiksemaks.

Kuumuta vesi potis keemiseni ja maitsesta soolaga. Lisa lillkapsaõisikud ja keeda 3 minutit. Kurna.

Kuumuta või poti põhjas, klopi hulka jahu ja kuumuta läbi. Lisa kohvikoor ja kuumuta segades kuni kaste on kreemine ja paks. Sega hulka 170 g riivjuustu ja muskaat ning maitsesta soola ja pipraga. Sega kuni juust on sulanud.

Sega peekon ja lillkapsas kastmesse. Määri ahjuvorm võiga ja vala segu vormi. Puista peale riivsai ja ülejäänud juust.

Kuumuta ahi 190 kraadini. Pane vorm ahju ja küpseta 30 minutit või kuni on pealt kuldpruun. Puista peale hakitud peterselli.