Gloria Veinikelder. Arhiivifoto.Foto: Tiina Kõrtsini
Toiduuudised
11. märts 2020, 13:09

Tallinna restoranide nädalal saab ka tipptasemel söögikohtades 10 euroga einestada

Järgmise teisipäevani ehk 17. märtsini kestva Tallinna restoranide nädala eesmärk on kutsuda fikseeritud madalamate hindadega proovimenüüde kaudu pealinna söögikohtadesse uusi kliente. 

Restoranide nädala raames on reserveeritud rohkem kui 20 000 kohta erakordse hinnaga. Lõuna- ja õhtusööke pakutakse kahes hinnakategoorias:

1. Lõunasöök 10 eurot ja õhtusöök 20 eurot

2. Lõunasöök 15 eurot ja õhtusöök 30 eurot.

Teiste hulgas saab kümne euroga käia söömas näiteks sellistes restoranides nagu Fotografiska, Nok Nok või Gloria Veinikelder. 

Ettevõtmine sai alguse kümme aastat tagasi kahe restoranipidaja algatusest, kes otsustasid, et on viimane aeg tutvustada Tallinna restoranide kõrget taset laiemale avalikkusele. Esimene Tallinna Restoranide Nädal toimus, kui Tallinn oli Euroopa Kultuuripealinn aastal 2011.

Nädala eesmärk on tuua toidukultuuri tallinlastele lähemale ja elavdada kodust väljaspool söömist kui ühte kultuurielamuse ning suhtlemise võimalust nii kohalikele elanikele kui ka turistidele.

Tallinna restoranide tase ja kvaliteet on saanud võrdseks maailma menukate metropolide tasemega (New York, London) ning me võime selle üle uhked olla. Meie soov on pakkuda linnaelanikele võimalust seda kõike ise kogeda, on kirjas ürituse koduleheküljel. 

Söögikorrad pakutakse välja komplektmenüüdena, mis pärinevad restoranide tavapärasest à la carte menüüst ning esindavad iga restorani olemust parimal moel. Toitude valmistamisel kasutatakse suures osas kodumaist toorainet.

Restoranide Nädal on New Yorgist alguse saanud ülemaailmselt populaarne aktsioon, mis julgustab inimesi väljaspool kodu sööma, pakkudes teiste kultuurisündmustega võrdseid elamusi. Kümne aasta möödudes korraldatakse restoraninädalaid ülemaailmselt ja neist on saanud iga-aastane tõmbenumber nii kohalikele elanikele kui turistidele.

Tallinna Restoranide Nädalal osalemiseks saab kohti reserveerida läbi Tallinna Restoranide Nädala reserveerimis- ja piletimüügisüsteemi www.tallinnrestaurantweek.ee.

Restoranist otse pakkumist osta ei saa, pakkumine kehtib ainult vähemalt üks päev ette broneerides.