Mõnusaid soolaseid ampse ei ole kunagi liiga palju!Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
11. märts 2020, 08:44

Mõnus soolane amps: spinati-fetaruudud

Mõnusaid soolaseid ampse ei ole kunagi liiga palju! Spinati-fetaruudud sobivad hästi nii suupistelauale, karbiga tööle-kooli kaasa, aga miks mitte ka näiteks omleti või praemuna asemel hommikusöögiks. 

Vaja läheb:

  • 250 g spinatit
  • 175 g kodujuustu
  • 4 muna
  • 100 g feta juustu
  • 1 sibul
  • soola-pipart
  • praadimiseks või-õlisegu
Spinati-fetaruudud sobivad hästi nii suupistelauale, karbiga tööle-kooli kaasa, aga miks mitte ka näiteks omleti või praemuna asemel hommikusöögiks. Foto: Blogi Jazzinokitchen

Hea teada!
Kui kasutad külmutatud spinatit, sulata ja nõruta see. Kui värsket, siis blanšeeri, st keeda mõni minut, loputa sõelal külma vee all ning nõruta. Seejärel haki spinatilehed peenelt.

Valmista pirukat nii:
Koori ja haki sibul ning prae või-õlisegus kuldseks. Lisa spinat, maitsesta julgelt soolaga ning prae läbi. Klopi lahti munad ning sega juurde kodujuust. Maitsesta pipraga. Sega juurde spinatisegu ning vala küpsetuspaberiga kaetud 20 x 20 cm kandilisse vormi. Murenda peale feta ning küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni pirukas on küps. Serveeri kas soojalt või jahtunult ‒ pirukas on maitsev mõlemal moel.

Vaata blogipostitust SIIT!