Hakklihakroketid letšoriisigaFoto: Jaan Heinmaa
Lambaliha retseptid
9. märts 2020, 13:45

Hakklihakroketid letšoriisiga

Hakklihakroketid ehk tševapid on õige mitmes Balkani riigis lausa rahvusroog. Riigiti kasutatakse kas veise- või lambahakkliha, mida maitsestatakse tugevalt küüslaugu ja pipraga. Meie armsa kotleti sugulane saab selles eines kokku letšos haudunud riisiga. Tulemuseks on väga maitsev ja kiirelt valmiv argiroog.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
KROKETID
500 g Lamba- või veisehakkliha
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Muna
3 spl Riivsai
1 peotäis Värske petersell
Sool
Must pipar
LETŠORIIS
1 tk Suur paprika (u 300g)
3 spl Õli
200 g Riis
0.5 l Vesi
2 dl Letšo
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kõigepealt valmista kroketitainas. Sega hakkliha hulka purustatud küüslaugud, muna, riivsai ja hakitud petersell, maitsesta tugevalt soola ja pipraga ning tõsta kaetult 10–15 minutiks külmkappi maitsestuma.

2. Puhasta paprika seemnetest ja haki peeneks. Prae poti põhjas kuumas õli kergelt läbi. Lisa potti riis, umbes 0,5 l vett ja letšo ning lase kaane all umbes 20 minutit haududa. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Samal ajal vormi hakklihatainast piklikud kroketid, sellest kogusest saad neid umbes 20 tk. Prae kroketid pannil igast küljest läbi. Prae üle ka otsad, selleks tõsta kroketid pannilabidaga panni serva püstiasendisse.

Serveeri kroketeid koos letšoriisi ja meelepärase värske salatiga.