Kalatoitude retseptid

Ühepotipasta suitsulõhega  

Tiina Lebane, 5. märts 2020, 10:53
See on tõepoolest üks lihtne pastaroog, kus kõik koostisained pannakse korraga potti, paras kogus vett peale ja vähem kui poole tunniga on toit valmis, seejuures väga mugavalt ühes potis. Pastast vabaneb keemise ajal tärklist, mis koos teiste koostisainetega loob pehme ja maitsva kastme. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Sibul
1 tk Küüslauguküüs
250 g Lintmakaronid, nt tagliatelle või fettucine
1 karp Värske spinat (80-100g)
250 g Kuumsuitsulõhe
5 spl Hapukoor
7.5 dl Vesi
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Haki sibul ja küüslauk võimalikult peeneks. Tõsta kõik koostisained järjest potti ja sega kergelt läbi. (Kui soovid, tõsta natuke suitsulõhet kõrvale ja jaga serveerides portsjonitele).

2. Lase rahulikult keema tõusta ja keeda tasasel tulel umbes 15 minutit. Kui liiga tugeval kuumusel keedad, siis aurustub vesi liiga kiiresti. Sega aeg-ajalt, et roog poti põhja kinni ei jääks. Kui potikraam tundub kuivavõitu, siis lisa pisut vett.

3. Tõsta pott pliidilt ning lase roal kaane all umbes 5 minutit tõmmata ja paksemaks muutuda. See aeg on oluline, sest nüüd küpseb pasta lõplikult, kaste pakseneb ja toit ei jää poti põhja kinni. Serveerides puista peale meelepäraseid ürte (ja kuumsuitsulõhet).