Maitselt meenutab kook tänu hapukoorele ja karamellise mekile veidi meekooki.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Küpsetised
4. märts 2020, 12:42

KÜPSETA NAISTEPÄEVAKS: karamellise nüansiga pohla-hapukoorekook

Kellel leidub sügavkülmas veel pohli või jõhvikaid, siis mis muud kui marjad kooki! Kookospalmisuhkur annab hapukoorekihile maheda karamellise maitse, mis sekundeerib ideaalselt marjade hapukusele. 

Kui kasutad gluteenivaba kaerajahu ning nisu asemel riisijahu, sobib kook ka gluteenivaba toitumisega maiustajatele. Kookospalmisuhkru asemel saad aga karamellise maitsenüansi ka muscovado- või fariinsuhkrut kasutades. Maitselt meenutab kook tänu hapukoorele ja karamellise mekile veidi meekooki.

Koogipõhi:

  • 100 g kaerajahu
  • 80 g nisu- või riisijahu
  • 1 muna
  • 40 rafineerimata suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 65 g võid
  • 1 tl vaniljesuhkrut või 0,5 tl vaniljekaunapastat

Täidis:

  • 400 g hapukoort
  • 100 g keefirit
  • 2 muna
  • 60 g kookospalmi- või muscovado-suhkrut
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljeessentsi
  • 2 dl pohli + kaunistamiseks

Valmista kooki nii:
Põhjaks sega kuivained omavahel, lisa toasoe või ning sega kätega puruks. Lisa muna ning mätsi kokku tainaks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud vormi. Kui tainas tahab käte külge kleepuda, tee käed märjaks. Jäta 30 minutiks külmkappi tahenema. Küpseta põhja 180 kraadi juures pöördõhuga 12-15 minutit, kuni põhi on pealt helekuldne ning kuiv.

Täidiseks klopi munad keefiri, hapukoore, suhkru ning vaniljega ühtlaseks. Vala pohlad eelküpsetatud põhjale, marjadele hapukoorekreem ning küpseta 180 kraadi juures, nüüd ilma pöördõhuta 30-35 minutit, kuni hapukoorekiht ainult võdiseb veidi keskelt. Lase enne serveerimist jahtuda, ideaalis üleöö.

Vaata blogipostitust SIIT!