Foto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
3. märts 2020, 13:36

Bulgurisalat Waldorfi meeleolus

Kasuta siin jämedalt jahvatatud bulgurit, sest need teevad salati tekstuuri nii hamba all kui ka taldrikul mõnusalt teraliseks. Kuulsat Waldorfi salatit meenutavad Kreeka pähklid ja õunaviilud, kreemjat majoneesi asendavad aga Eesti väiketootja Andri-Peedo kitsejuustukuubikud marinaadis.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 spl Õli
1 spl Või
200 g Jämedalt jahvatatud bulgur
3.5 dl Kuum vesi
1 tl Sool
80 g Kreeka pähklid
1 tk Punane õun
1 peotäis Värske petersell
1 pk Andri-Peedo kitsepiimast salatijuust marinaadis (170/100g)
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 tl Mesi

Valmistamine

1. Kuumuta poti põhjas õli ja võid ning prae bulguriterasid kuumas rasvas 1–2 minutit. Vala peale kuum vesi, lisa sool ja lase keema tõusta. Keeda 4–5 minutit, kuni suurem osa veest on imendunud. Tõsta pott tulelt ja lase bulguril kaane all 15–20 pehmeks küpseda. Lase jahtuda.

2. Vahepeal murenda suuremad pähklid sõrmedega veidi väiksemaks ja rösti kuumal kuival pannil 5–6 minutit. Poolita õun, eemalda seemnekoda ja lõika viljaliha õhukesteks liistakuteks. Pigista peale pisut sidrunimahla, et õun õhu käes tumedaks ei tõmbuks. Haki petersell.

3. Tõsta juustukuubikud jahtunud bulguri peale, lisa pähklid, õunaliistakud ja petersell ning sega läbi. Sega 3–4 sl juustumarinaadi hulka sidrunimahl ja mesi, sega läbi ja nirista salatile. Söö kohe.