ColeslawFoto: PantherMedia/Scanpix
Salati retseptid
1. märts 2020, 09:48

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Punane coleslaw ehk kodune kapsa-porgandi salat uutmoodi (2)

See on mu oma lapsepõlvest pärit salatilemmiku – kapsa-porgandi-hapukoore-majoneesi salati moodsam, tervislikum ja ka lihtsalt kaunim variant.

Vaja läheb:

200g punast kapsast, peeneks lõigatud või riivitud

90g valget salatisibulat

1spl hakitud murulauku

50g õunaäädikat

30g seemnetega sinepit või marineeritud sinepiseemneid

1spl pruuni suhkrut või mett

60g riivitud porgandit (kollasega tuleb kõige ilusam)

1tl meresoola

maitseks värskelt jahvatatud musta pipart

Tee nii

Riivi punane kapsas (kui on, kasuta mandoliini!) ja sega väikse koguse soolaga läbi, jäta 15-20 minutiks seisma ning kurna seejärel tekkinud vedelik ära. Tee sama valge sibulaga.

Siis sega punane kapsas, valge sibul ja porgand omavahel kokku, maitsesta soola, suhkru, pipra, sinepi ja õunaäädikaga ning serveeri kohe, kui soovid eriti krõmpsu salatit. Sünnib ilusasti süüa ka järgmisel päeval.

Majoneesi armastajad võivad 1-2 spl kvaliteetset majoneesi ka lisada! Sobib nii liha, kala kui taimsete roogade juurde, ideaalselt ka võileiva peale!

Head tervist ja ikka armastust teie südameisse ning padadesse!

Evelin