Salati retseptid

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Punane coleslaw ehk kodune kapsa-porgandi salat uutmoodi (2)

Evelin Ilves, 1. märts 2020 09:48
ColeslawFoto: PantherMedia/Scanpix
See on mu oma lapsepõlvest pärit salatilemmiku – kapsa-porgandi-hapukoore-majoneesi salati moodsam, tervislikum ja ka lihtsalt kaunim variant.

Vaja läheb:

200g punast kapsast, peeneks lõigatud või riivitud

90g valget salatisibulat

1spl hakitud murulauku

50g õunaäädikat

30g seemnetega sinepit või marineeritud sinepiseemneid

1spl pruuni suhkrut või mett

60g riivitud porgandit (kollasega tuleb kõige ilusam)

1tl meresoola

maitseks värskelt jahvatatud musta pipart

Riivi punane kapsas (kui on, kasuta mandoliini!) ja sega väikse koguse soolaga läbi, jäta 15-20 minutiks seisma ning kurna seejärel tekkinud vedelik ära. Tee sama valge sibulaga.

Siis sega punane kapsas, valge sibul ja porgand omavahel kokku, maitsesta soola, suhkru, pipra, sinepi ja õunaäädikaga ning serveeri kohe, kui soovid eriti krõmpsu salatit. Sünnib ilusasti süüa ka järgmisel päeval.

Majoneesi armastajad võivad 1-2 spl kvaliteetset majoneesi ka lisada! Sobib nii liha, kala kui taimsete roogade juurde, ideaalselt ka võileiva peale!

Head tervist ja ikka armastust teie südameisse ning padadesse!

Evelin

Samal teemal

28.12.2020
AASTA LEMMIKRETSEPT: vanaemade täiendatud imeline rohi nohu, köha ja valusa kurgu vastu
05.04.2020
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Täiustatud karulaugupesto
29.03.2020
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Laste lemmiktoit – kapsahautis riisi ja hakklihaga, lihtne ja soodne
22.03.2020
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Tervislik ja lihtne ahjupotiroog hakkliha ja aedviljadega