EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Punane coleslaw ehk kodune kapsa-porgandi salat uutmoodi (2)
Vaja läheb:
200g punast kapsast, peeneks lõigatud või riivitud
90g valget salatisibulat
1spl hakitud murulauku
50g õunaäädikat
30g seemnetega sinepit või marineeritud sinepiseemneid
1spl pruuni suhkrut või mett
60g riivitud porgandit (kollasega tuleb kõige ilusam)
1tl meresoola
maitseks värskelt jahvatatud musta pipart
Tee nii
Riivi punane kapsas (kui on, kasuta mandoliini!) ja sega väikse koguse soolaga läbi, jäta 15-20 minutiks seisma ning kurna seejärel tekkinud vedelik ära. Tee sama valge sibulaga.
Siis sega punane kapsas, valge sibul ja porgand omavahel kokku, maitsesta soola, suhkru, pipra, sinepi ja õunaäädikaga ning serveeri kohe, kui soovid eriti krõmpsu salatit. Sünnib ilusasti süüa ka järgmisel päeval.
Majoneesi armastajad võivad 1-2 spl kvaliteetset majoneesi ka lisada! Sobib nii liha, kala kui taimsete roogade juurde, ideaalselt ka võileiva peale!
Head tervist ja ikka armastust teie südameisse ning padadesse!
Evelin
Kommentaarid