Toiduuudised

PAASTUAEG: kevadine puhastuskuur olgu tervislik ja maitsev 

Pille Enden, Kodukirja toidutoimetaja, 29. veebruar 2020 00:01
Chilli ilma lihata. Foto: Jaan Heinmaa
Kuigi paastumisele on nii poolt- kui ka vastuargumente, on minu aastatepikkused kogemused näidanud, et see mõjub hästi nii enesetundele, kehakaalule kui ka tervisenäitajatele. Miks siis mitte aidata kehal talvisest taagast vabaneda.

Sel kolmapäeval ehk tuhkapäeval algas paastuaeg, mis kestab lihavõteteni. Enamasti loobutakse sel ajal liha- ja piimatoodetest, suhkrust, jahust, teest, kohvist ning loomulikult karastusjookidest ja alkoholist. Ehk teisisõnu kõigest sellest, mida keha kas ei vaja või mille töötlemiseks peab ta palju vaeva nägema. Muidugi on see iga inimese otsustada, millest ta loobub. Tähtis on süüa siiski küllaldaselt ja mitmekesiselt, et organism saaks kõik vajalikud  ained kätte.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

10.03.2020
Kodukiri kokkab: paastuaja toidud
29.02.2020
GALERII | Veneetsia karneval: kohalikud panevad enne paastu püsti vägeva kostüümipeo
27.02.2020
Talvekilodest priiks: kuidas põletada üleliigset rasva nii, et see tervisele ei hakkaks?
14.01.2020
Üheksa nõksu, mis aitavad vanemas eas kaalu ohjeldada