Linnuliha retseptid

Kanasüdamed seentega hapukoore-tomatikastmes (4)

Pille Enden, 2. märts 2020, 12:20
Kanasüdamed seentega hapukoore-tomatikastmes Foto: Jaan Heinmaa
Lihtne, soodne ja maitsev! Kodust pannirooga kanasüdametest ja seentest sobib serveerida nii pasta, riisi kui kartulitega. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Keskmine sibul
600 g Broileri südamed
2 spl Õli
1 tl Kuivatatud tüümian
250 g Šampinjonid
4 spl Tomatipüree
4 spl Hapukoor
Sool
Must pipar
Hakitud petersell

Valmistamine

1. Koori ja haki sibul. Eemalda broilerisüdametelt rasv ja sooned, lõika südamed pikuti neljaks. Viiluta seened.

2. Kuumuta õli pannil ja hauta mõõdukal kuumusel selles sibul pehmeks, 5-6 minutit. Suurenda kuumust ja pruunista südamed, sega samal ajal.

3. Kalla panni põhjale veidi vett ja lisa tüümian. Alanda kuumust, kata pann kaanega ja hauta u 10-15 minutit, kuni südamed on pehmed.

4. Lisa pannile seened ja hauta veel kaane all u 5 minutit. Sega hulka tomatipüree ja hapukoor. Kuumuta läbi ja maitsesta soola ning pipraga. Serveeri hakitud maitserohelisega.