Kama-sokolaadifondant Foto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
28. veebruar 2020, 15:37

Kama-sokolaadifondant

Soe voolava sisuga sokolaadikook on tõeline hõrgutis. Kama lisab fondant`ile ehk laavakoogile tummisust. Laavakoogi puhul on oluline jälgida küpsetusaega. Kui küpsetusaeg pikemaks venib, siis ei jää sisu vedel, nagu olema peaks, aga hea sokolaadikoogi saab ikka. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min
20 minutit + 9-11 minutit ahjus

Koostisosad
150 g Tume šokolaad
100 g Toasoe või
1.5 dl Kamajahu
0.5 dl Nisujahu
2 tk Muna
3 tk Munakollane
1 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
2 spl Või vormi määrimiseks
Kakaopulber vormi puistamiseks
Värsked marjad ja vanillijäätis serveerimiseks

Valmistamine

1. Sulata kastruli põhjas või. Tükelda sokolaad ja pane võisse, lase 2-3 minutit seista, kuni sokolaad on sulanud. Siis sega ühtlaseks. Või ja sokolaadi võib sulatada ka vesivannil.

2. Sega hulka kama ja jahu. Lisa tainasse ükshaaval hulka terved munad ja mikserda ühtlaseks. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks ja lisa segusse. Määri 6 väikest (100 ml) ahjuvormi ohtra võiga ja puista üle kakaoga. Jaga segu vormidesse. (Nüüd võid panna vormid ka külmkappi ja küpsetada hiljem, kasvõi järgmise päeval).

3. Küpseta 200-kraadises ahjus 9-11 minutit. Serveeri marjade ja vanillijäätisega.