Küpsetised

KUI ELU ON TÄHISTAMIST VÄÄRT! Astelpaju-toorjuustukook 

Blogi Jazzinokitchen, 27. veebruar 2020, 15:17
Astelpaju-toorjuustukookFoto: Blogi Jazzinokitchen
Tatrajahu, astelpajud, Eesti piimast valmistatud toorjuust ja rõõsk koor. Sobib kodumaise pidupäeva puhuks küll. Muretaigna põhja idee sain prantsuskeelsest kokandus-podcast'ist „On va déguster“.

Tatrajahu muretainas:

  • 70 g võid
  • 70 g tuhksuhkrut
  • 50 g mandlijahu
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tl vaniljeessentsi
  • 50 g riisijahu
  • 90 g toortatrajahu
  • pool lahtiklopitud muna

Täidis:

  • 150 g maitsestamata toorjuustu
  • 75 g valget šokolaadi
  • 1 dl rõõska koort
  • 150 g külmutatud või värskeid astelpajumarju

Valmista kooki nii:

Samal teemal

Klopi toasoe või suhkruga ühtlaseks. Lisa mandlijahu, sool ning vanilje. Seejärel mõõda kaussi jahud ning muna. Ülejäänud pool muna lisa omletti, pannkoogitaignasse või mõnda muusse küpsetisse.

Sõtku segu taignaks ning lase pool tundi külmkapis taheneda. Rulli tainas õhukeseks ning kata 20-22 cm läbimõõduga vormi põhi ja küljed taignaga. Küpseta 180 kraadi juures 25-30 minutit, kuni põhi on küps. 

Sulata valge šokolaad ning sega toasooja toorjuustuga ühtlaseks. Vahusta koor. Lisa umbes neljandik vahukoort šokolaadi-toorjuustusegule ning klopi ühtlaseks. Seejärel lisa õrnalt segades ülejäänud vahukoor.

Vala segu koogipõhjale ning puista peale marjad. Serveeri kohe või lase serveerimiseni külmkapis seista.