Toiduuudised
4. märts 2020, 06:00

NIPP | Loorberileht annab maitset ja viib köha

Veel paarkümmend aastat tagasi oli loorber Eesti kodukokkade seas üks enam kasutatud maitseaineid. Ja täiesti põhjusega, sest omapäraselt lõhnavate lehekestega võib maitsestada puljongit, sülti ja tarretisi, liha- ja kalatoite, köögiviljaroogi ja isegi kastmeid.

Veel paarkümmend aastat tagasi oli loorber Eesti kodukokkade seas üks enam kasutatud maitseaineid. Ja täiesti põhjusega, sest omapäraselt lõhnavate lehekestega võib maitsestada puljongit, sülti ja tarretisi, liha- ja kalatoite, köögiviljaroogi ja isegi kastmeid.

Kõige küllus on aga jõudnud ka maitseaineriiulisse, mistõttu on väärt maitsetaim oma populaarsust kaotamas. Praegune viirusteaeg annab aga põhjust loorberilehed taas kapinurgast välja otsida, sest neist saab valmistada suurepärase köhatee.

Edasi lugemiseks: