EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Vanaema magusad hommikusaiad ehk French Toasts* (11)
Vaja on:
5 muna
1 spl vett (proovi mullivett)
näpuotsaga soola
4 viilu head saia või mõnusat sepikut (sobib ka tatra- või hirsileib)
4 spl head õli või gheed (selitatud või)
4 spl vahtrasiirupit (või mett või mõnd meeldivat siirupit)
8 maasikat, neljaks hakituna
kaunistuseks värsket münti
Tee nii:
Sega munad, sool ja vesi omavahel suures kausis läbi ning klopi vispliga vahuseks. Kasta saiaviil munasegusse – nii, et oleks üleni kaetud.
Kuumuta pannil gheed või õli ja prae muna-saiaviil seal kuldpruuniks – mõlemalt poolt umbes 1–2 minutit on küllalt. Tee samamoodi teiste saiaviiludega.
Sega hakitud maasikad mee või vahtrasiirupiga ja serveeri koos praesaiaga.
Kaunista värske mündiga ja naudi taevalikku turvamaitset – tunnet, justnagu vanaema süles!
Head tervist!
Ikka armastust teie südameisse ja padadesse!
Evelin
* French Toast: prantsuse röstsai (ingl k)
Kommentaarid