Vegan toidud

Krõbedad rukkileivad hummuse ja grillitud köögiviljadega 

Kadri Kroon, 20. veebruar 2020, 11:08
Foto: Taimne Teisipäev
Krõbedad rukkileivad hummuse ja grillitud köögiviljadega

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
HUMMUS
1 prk Kikerherned (200g)
2 spl Õli
Sool
KÖÖGIVILJAD
1 tk Paprika
1 tk Porgand
1 tk Suur sibul
1 tk Küüslauguküüs
0.5 karpi Šampinjonid
(Oliivi)õli või kookosrasv praadimiseks, grillimiseks ning hummuse sisse
Maitseks sool, must pipar, ürdisegu, sojakaste
Soovi korral värske salat, rukola, beebispinat
LEIB
8 viilu Leib
1 spl Kikerherne jahu (sobib ka kaerajahu, tatrajahu ning võib ka ära jätta)
2 spl Sojakaste
2 spl Õli (või kookosrasv)
Maitseks sool, must pipar, ürdid (nt Itaalia maitseainesegu)

Valmistamine

8 leiba

Leivad:

Sega sojakaste, õli, purustatud küüslauk, maitseained kausis ja pintselda seguga leivad ühtlaselt. Aseta jahu taldrikule ja paneeri niisutatud leivad jahus. Aja pann kuumaks ja prae leivad õlis krõbedaks.

Hummus:

Loputa ja nõruta purk kikerherneid, lisa kaussi koos õli (2-3 spl), blendera ühtlaseks. Maitsesta enda soovi järgi soola, pipra, sojakastme või ürtidega.

Grillitud köögiviljad:

Haki kõik köögiviljad steikideks (0,5 - 1 cm läbimõõt) ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud pannile. Pintselda õliga ja raputa maitseks peale soola, pipart, muid meelepäraseid maitseained. Grilli ahjus 200 kraadi juures kõige ülemises vahes kuni viljad muutuvad pehmeks ja kuldpruuniks.

Serveerimine:

Aseta krõbedale leivalt 2 spl hummust ning grillitud köögiviljad, soovi korral lisa juurde mõni salatileht, beebispinat või rukola, naudi külmalt või soojalt.