Foto: Taimne Teisipäev
Vegan toidud
20. veebruar 2020, 11:19

Toekad rukki-avokaado pannkoogid täidisega

Toekad rukki-avokaado pannkoogid täidisega.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
PANNKOOGID
1 tk Küps avokaado
300 ml Taimne piim (magustamata)
100 g Rukkijahu
100 g Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
TÄIDIS
1 prk Oad (väiksemad mustad, 200g)
1 pk Tofu (200g, nt BonSoya maitsestamata või maitserohelisega)
0.5 tk Värske kurk
1 tk Paprika
1 tk Punane sibul
1 karp Kirsstomatid
Praadimiseks õli
Maitseks sool, must pipar, ürdid (nt Itaalia maitseainesegu)
KASTE
2 spl Sojakaste
2 spl Majonees
2 spl Sidrunimahl
Maitseks sool, must pipar, ürdid (nt Itaalia maitseainesegu)

Valmistamine

Pannkoogid:

1. Blenderda avokaado (või purusta kahvliga) peeneks lisa juurde vesi või taimne piim, sool ning sega ühtlaseks.

2. Sega rukkijahu, nisujahu (gluteenivabade pannkookide jaoks võid kasutada ka tatrajahu) ning küpsetuspulber omavahel ja sega eelnevalt valminud seguga taignaks.

3. Küpseta suured ülepanni pannkoogid õlis pannil keskmisel temperatuuril. Segust saab 6 suurt pannkooki.

Täidis:

1. Loputa ja kurna oad, aseta kaussi.

2. Haki tofu kuubikuteks (0,5 cm), vajadusel (kui on maitsestamata), marineeri kuubikuid 5-10 minutit soola-pipra-ürdi-sojakastme segus ja prae pannil  kuldpruuniks.  Vala ubade juurde.

3. Haki kurk, tomatid, paprika, sibul peeneks ning lisa kaussi ubade ja tofu juurde, sega kergelt.

4. Kastmeks sega majonees, sojakaste, sidrunimahl, maitseained ühtlaseks, lisa tunde järgi vett (kui kaste on liiga paks).

Aseta pannkook taldrikule, pane lusikaga koogi keskele 2-3 spl täidist, lisa kaste ühtlaselt täidisele (1-2 spl) ning rulli pannkook kokku. Kõige paremini maitseb kui asetad täidise kuumale pannkoogile ja sööd koheselt :).