Rukki-banaani pannkoogid banaani-maapähkli jäätisega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 2-3 h sügavkülmas olnud banaan
PANNKOOGID
2 tk Banaan (suurem)
300 ml Vesi või taime piim
200 g Rukkijahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
Soovi korral suhkur/kookospalmisuhkur/vahtrasiirup/agaavisiirup
Praadimiseks õli
JÄÄTIS
4 tk Külmutatud banaan
2 spl Maapähklivõi
KAUNISTUSEKS
Peotäis soolapähkleid
Meelepärased marjad (mustikas, vaarikas jt)
Valmistamine
Taigen:
Blenderda banaanid (või purusta kahvliga) peeneks lisa juurde vesi või taimne piim, sool, vajadusel maguaine ning sega ühtlaseks. Sega rukkijahu (gluteenivabade pannkookide jaoks võid kasutada ka tatrajahu) ning küpsetuspulber omavahel ja sega eelnevalt valminud seguga taignaks. Küpseta pannkoogid õlis pannil keskmisel temperatuuril.
Jäätis:
Koori 4 banaani ning viiluta (u 1 cm), aseta karpi või säilituskotti ning külmuta vähemalt 2-3 h, kuni banaan on külmunud.
Aseta külmutatud banaanid ja 2 spl maapähklivõid blenderisse või kasutades saumikserit tee ühtlaseks massiks. Serveeri kohe pannkookidega ning raputa peale soolapähkleid või meelepäraseid marju, moosi.
Kommentaarid (0)