Vürtsikilusuupiste munakreemi ja sinepitoorjuustuga. Lisaks vabariigi aastapäeva peolauale sobiks värvirõõmus suupiste hästi ka lihavõttelauale. Foto: Erki Pärnaku
Toiduuudised
22. veebruar 2020, 00:01

Vürtsikilu uues kuues ehk millega 24. veebruaril külalisi kostitada

Mida ülehomme õhtul teleri vaatamise ajaks lauale panna, soovitab Estonia restorani peakokk Kalvi Sedrik.

Mida ülehomme õhtul teleri vaatamise ajaks lauale panna, soovitab Estonia restorani peakokk Kalvi Sedrik.

„Kõigepealt teed kiluvõileiba ja munavõid ja siis paned lipu üles,“ kinnitab Kalvi Sedrik, et kiluleib ja Eesti lipp on nende peres alati 24. veebruari juurde kuulunud. „Eks me abikaasaga kahekesi oma kilu söö, lapsed seda ei taha,“ naerab ta. Aga sel aastal jäävad kilud kõigil söömata, sest pere on puhkusereisil. Hiidlasena on kokk maast madalast harjunud kodus tehtud vürtsikiludega. „Kõige parem ongi kilu järgmisel hommikul. Selline mõnus krõmps, liha tekstuur pole veel ära kadunud. Lisaks puhta kala maitse ja vürtsid."  

Edasi lugemiseks: