Evelin Ilves Foto: Tiina Kõrtsini
Kolumnid
20. veebruar 2020, 13:56

EVELIN ILVES: nägin totaalset muutust! Nõnda tegutsemine mõjub nagu efektiivne vananemisvastane ravikuur

Mul oli äsja haiglas üks väga inspireeriv jutuajamine. Teadagi satutakse pealinna suurhaigla südamekeskusesse väga tõsiste hädadega, tihti elu ja surma piiril olles. Ka üle selle piiri edasi-tagasi käimine pole sellises kohas mingi haruldus.

Mul oli äsja haiglas üks väga inspireeriv jutuajamine. Teadagi satutakse pealinna suurhaigla südamekeskusesse väga tõsiste hädadega, tihti elu-ja surma piiril olles. Ka üle selle piiri edasi-tagasi käimine pole sellises kohas mingigi haruldus.

Siin näeb väga palju inimlikke kannatusi. Võib kohata elu tajutavat ebaõiglust, ent hoopis enam annab tooni see, kui suurt vaeva, et mitte öelda hoolimatust me ise oma tervise ja elu suhtes oleme võimelised üles näitama. See, kuidas see kõik meile endile kätte maksab, võib osutuda elustunud õudusunenäoks. Niisiis võite arvata, et heas toonuses ja optimistlik 80-aastane patsient on neil korrustel pigem haruldus. Aga õnneks neid on!

Too mees oli kümmekond aastat tagasi südamelihase infarkti põdenud ning tookord vilkurite saatel selle sama haigla EMOsse toodud. 

Edasi lugemiseks: