Küpsetised

Üks tõeliselt mahlane küpsetis: marjadest tulvil vaarika-kohupiimakook 

Blogi Jazzinokitchen, 19. veebruar 2020, 12:45
Üks tõeliselt mahlane küpsetis, millele soovitan lisada nii palju marju, kui koogi pind vähegi lubab, ning kui jätkub, siis veel kõrvalegi pakkuda. Foto: Blogi Jazzinokitchen
Üks tõeliselt mahlane küpsetis, millele soovitan lisada nii palju marju, kui koogi pind vähegi lubab, ning kui jätkub, siis veel kõrvalegi pakkuda. Põhja võid teha ka küpsistest või klassikalisest mure- või liivataignast. Vaarikate asemel võid koogi katta ka muude hapukate ja mahlaste marjadega, näiteks punaste või mustade sõstardega, või ka marjaseguga.

Kaerajahust koogipõhi

  • 230 g täistera kaerajahu
  • 40 g suhkrut
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 100 g võid

Täidis

  • 4 muna
  • 200 g suhkrut
  • 600 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 2 dl ehk 225 g hapukoort
  • 1 laimi riivitud koor ja mahl
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut
  • 3 dl vaarikaid (sobivad ka külmutatud marjad)
  • soovi korral mündilehti, mandlilaaste kaunistamiseks

Põhja võid teha ka küpsistest või klassikalisest mure- või liivataignast. Foto: Blogi Jazzinokitchen

Samal teemal

Valmista kooki nii:
Põhja jaoks sega omavahel kuivained. Sulata või ning lisa kuivainetele, sega taignaks ning suru küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidise jaoks klopi munad suhkruga lahti. Lisa kohupiimapasta, hapukoor, vanilje ning laimikoor- ja mahl. Vala täidis põhjale ning küpseta 175-kraadises ahjus ilma pöördõhuta üks tund. Lase võimalusel üleöö külmkapis maitsestuda ‒ nii on kook veelgi parem. Enne serveerimist kata koogi pind marjadega ja kaunista meelepäraselt. Külmutatud marjad võid umbes tund aega enne serveerimist koogile sulama puistata.

Vaata blogipostitust SIIT!