Astelpajukissell banaanikohupiima ja kookoslaastudegaFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
3. veebruar 2020, 08:10

Astelpajukissell banaanikohupiima ja kookoslaastudega

Siin on koos midagi kodumaist – kohupiim ja astelpajumarjad – ning midagi troopilist – banaan ja kookoslaastud. Tulemuseks on tasakaalus maitsetega magustoit, mis sobib hästi ka pidulauale. Pealegi võid selle varem valmis teha ja koguseid suurendades pakkuda ka arvukamale seltskonnale. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
ASTELPAJUKISSELL
400 g Astelpajumarjad (külmutatud)
0.5 l Astelpajumahl (nt Semu)
1.5 dl Suhkur
6 spl Maisitärklis
BANAANIKOHUPIIM
3 tk Suur banaan
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
500 g Talukohupiim
2 tl Vanillsuhkur
2 dl Rõõsk koor 35% (või piim)
40 g Kookoslaastud

Valmistamine

1. Lase astelpajumarjadel koos 4 dl mahlaga keema tõusta. Lisa suhkur ja keeda vaikselt mulisedes 7–8 minutit. (Kui soovid magusamat kisselli, lisa suhkrut rohkem.) Sega tärklis ülejäänud mahlaga ja vispelda potti kisselli hulka. Lase kissellil rahulikult keema tõusta ja kuumuta veel 2 minutit. Seejärel tõsta külma vee sisse jahtuma. (Kisselli võid juba eelmisel päeval valmis teha ja külmkapis hoida.)

2. Purusta 2 banaani kahvliga ja pigista kohe sidrunimahla peale. Hõõru kohupiim koos vanillisuhkru ja vahukoore või piimaga pehmeks. (Lisa vedelikku rohkem, kui soovid veelgi pehmemat segu.) Sega banaanimass juurde.

3. Serveerimiseks tõsta kausi või pokaali põhja veidi kisselli, sellele kohupiima ja siis uuesti kisselli. Lõika viimane banaan viiludeks ja jaga koos kookoslaastudega portsjonitele.