Seasisefilee medaljonid tomatises koorekastmesFoto: Jaan Heinmaa
Sealiha retseptid
28. veebruar 2020, 07:04

Seasisefilee medaljonid tomatises koorekastmes (1)

Sisefilee on tänuväärne lihatükk ja enamasti ka kindla peale minek. Selle retsepti võib julgelt ette võtta ka väheste kogemustega kokkaja, sest maitserikkas koorekastmes küpseb liha ahvatlevalt pehmeks ja puudub võimalus kvaliteetset toorainet kuivaks või üle küpsetada. Lisandiks sobivad aurutatud köögiviljad, keedetu kartulid ja kartulipuder.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 45–50 minutit ahjus

Koostisosad
1 tk Seasisefilee (u 700g)
Sool
Küüslaugupipar
2 pk Ameerikapärane toorsuitsupeekon (a 150g)
250 g Kirsstomatid
4 dl Rõõsk koor 35%
2 tk Küüslauguküüs
5 spl Vürtsikas ketšup või muu tomatikaste
1.5 tl Paprikapulber
0.5 tl Cayenne pipar
5 spl Riivsai
20 g Või

Valmistamine

1. Patsuta sisefilee majapidamispaberiga kuivemaks ja lõika 12–14 võrdse paksusega viiluks (medaljoniks). Puista peale veidi soola ja küüslaugupipart ning keera õhuke peekoniviil ümber. Aseta tihedalt üksteise kõrval ahjuvormi. Poolita kirsstomatid ja tõsta vormi liha peale.

2. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Kuumuta vahukoor potis peaaegu keema. Lisa hakitud küüslauk, ketšup või tomatikaste ning maitsesta paprikapulbri, Cayenne`i pipra ja maitse järgi soolaga. Sega hoolikalt läbi ning vala vormi liha ja tomatite juurde. Puista peale riivsaia ja kata võitükikestega. Küpseta ahjus 45–50 minutit.

3. Serveeri koos salati ja ürtidega üle puistatud kartulite või kartulipudruga.