Seasisefilee medaljonid tomatises koorekastmes (1)
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 45–50 minutit ahjus
1 tk Seasisefilee (u 700g)
Sool
Küüslaugupipar
2 pk Ameerikapärane toorsuitsupeekon (a 150g)
250 g Kirsstomatid
4 dl Rõõsk koor 35%
2 tk Küüslauguküüs
5 spl Vürtsikas ketšup või muu tomatikaste
1.5 tl Paprikapulber
0.5 tl Cayenne pipar
5 spl Riivsai
20 g Või
Valmistamine
1. Patsuta sisefilee majapidamispaberiga kuivemaks ja lõika 12–14 võrdse paksusega viiluks (medaljoniks). Puista peale veidi soola ja küüslaugupipart ning keera õhuke peekoniviil ümber. Aseta tihedalt üksteise kõrval ahjuvormi. Poolita kirsstomatid ja tõsta vormi liha peale.
2. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Kuumuta vahukoor potis peaaegu keema. Lisa hakitud küüslauk, ketšup või tomatikaste ning maitsesta paprikapulbri, Cayenne`i pipra ja maitse järgi soolaga. Sega hoolikalt läbi ning vala vormi liha ja tomatite juurde. Puista peale riivsaia ja kata võitükikestega. Küpseta ahjus 45–50 minutit.
3. Serveeri koos salati ja ürtidega üle puistatud kartulite või kartulipudruga.
Kommentaarid