Soe kiluburger peekonigaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
22. veebruar 2020, 07:04

Soe kiluburger peekoniga

Seda eestilikku burgerit võid valmistada üsna igal ajal, sest rukkijahust koorikleiba, kilufileed ja peekonit peaks küll igast Eestimaa poest osta saama. Eriti hästi sobib see aga iseseisvuspäeva õhtuks, kui suur osa meist presidendi vastuvõtu teleülekannet jälgib ja sinnajuurde midagi eestipärast ampsata tahab. Valmista kõik kuni ahjupanemiseni ette, siis pead õigel ajal vaid ahju sisse lülitama ja õige pea naudidki sooje burgereid. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
15 minutit + 10–15 minutit ahjus

Koostisosad
1 tk Suur sibul
1 spl Valge veini äädikas
1 pk Toorsuitsupeekoni kuubikud (140g)
Purustatud must pipar
Värske petersell
4 tk Kahe poolega koorikleib
150 g Kilufilee
Või

Valmistamine

1. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Koori sibul ja viiluta õhukeselt.

2. Prae peekonikuubikuid pannil, kuni hakkab eralduma rasva ja tõsta siis pannile ka sibularõngad. Nirista äädikas peale ja prae, kuni sibul on pehme ja peekon pruunistunud. Maitsesta pipraga ja puista peale hakitud peterselli. Tõsta pann pliidilt.

3. Tõsta koorikleivad neljale fooliumitükile. Jaga kilufileed alumisele poolele, kata sibula-peekoniseguga ja tõsta teine pool kaaneks peale. Määri pealmisele poolele veidi võid ja paki kõik burgerid eraldi fooliumi.

Küpseta 10–15 minutit ja söö kohe.