Köögivilja-pelmeenisupp Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
17. veebruar 2020, 13:32

Köögivilja-pelmeenisupp

Supi-kiirabi varamusse võiks selline supp kuuluda puhuks kui äkitsi tuleb supi isu, sest selle saab imekiiresti ja lihtsatest ainetest valmistada. Pelmeenidega supp meeldib ka lastele ja siis võib ju köögivilju vastavalt maitsele kombineerida. Samas annab see võimaluse suure osa oma päevasest köögiviljaannusest manustada. Minipelmeenid on just paraja suurusega, et sobida teiste koostisosadega.
Koostisosad
1 tk Sibul
1 tk Küüslauk
1 spl Õli
2 tk Porgand
2 tk Kartul
1.25 l Köögiviljapuljong
200 g Brokoli
1.5 dl Külmutatud herned
250 g Minipelmeenid
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Hakitud maitseroheline
Hapukoor

Valmistamine

1. Koori sibul, küüslauk, porgandid ja kartulid. Haki sibul ja küüslauk  ning hauta poti põhjas õlis 4-5 minutiga pehmeks.

2. Lisa viilutatud porgandid,  jämedamad lõika eelnevalt pooleks või neljaks. Kuumuta õlis läbi.

3. Kalla potti puljong, kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja keeda 5 minutit. Lisa potti tükeldatud kartulid ja keeda veel 5 minutit.

4. Lisa nüüd õisikuteks tükeldatud brokoli, herned ja pelmeenid. Keeda veel 5 minutit, maitsesta soola ja pipraga. Serveeri hakitud maitserohelisega ja soovi korral ka hapukoorega.