Vürtsikad seasabad Foto: Jaan Heinmaa
Sealiha retseptid
25. veebruar 2020, 06:58

Vürtsikad seasabad

„Söö ninast sabani“ kampaaniasse sobivad seasabad nii otseselt kui kaudselt. Meie köögis on tavalisemad olnud keedetud seasabad, sestap tasub proovida neid nüüd ka küpsetatud kujul. Ahjus küpsetatud vürtsised seasabad  on igati mõnus näputoit, eriti koos vürtsika dipikastmega.  Marinaad aitab lihal pehmeneda.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 12 tundi marinaadis + 2,5 tundi ahjus

Koostisosad
800 g Seasabad
1 l Vesi
2 tl Sool
2 tk Sidrun
2 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 dl Punase veini äädikas
2 tl Must pipar
VÜRTSIKAS-MAGUS KASTE
4 spl Sriracha kaste
3 spl Magus tsillikaste või mee-bbq kaste
4 spl Tomatipüree

Valmistamine

1. Kuumuta vesi  keemiseni, sega hulka sool ja lase jahtuda käesoojaks. Kalla kaussi või karpi. Lõika sidrunid sektoriteks, haki sibulad ja küüslauk ning pane vette. Lisa äädikas ja pipar ning sega läbi. Pane sabad vähemalt 12 tunniks marinaadi. Vajadusel lisa nii palju vett, et sabad on kaetud.

2. Kuumuta ahi 180 kraadini. Võta seasabad marinaadist ja kuivata hoolikalt majapidamispaberiga. Pane ahjuvormi, kalla vormi põhja u 1 cm kiht kuuma vett  ja küpseta aeg-ajalt ümber pöörates 2 tundi.

3. Sega kastme ained. Võta vorm ahjust ja määri sabad igast küljest kastmega kokku, selleks kulub u pool kastmest. Pane vorm ahju tagasi ja küpseta u 30 minutit või kuni liha on pehme ja kamar pruunistunud. Serveeri ülejäänud kastmega.