Taimetoidu retseptid

Suupisteleib ürtide, juustu ja küüslauguga 

Pille Enden, 21. veebruar 2020, 06:54
Suupisteleib ürtide, juustu ja küüslauguga Foto: Jaan Heinmaa
Krõbe, küüslaugust, ürtidest ja juustust maitset saanud leib, sobib hästi suupisteks kas mõnusal kohtumisel sõpradega või filmiõhtuks. Paku juurde meelepärast dipikastet või ka paar erinevat.

Koostisosad
1 tk Viilutamata vormileib (u 700g)
TÄIDIS
75 g Või
0.5 dl Hakitud tüümianilehed
0.5 dl Hakitud basiilikulehed
4 tk Küüslauguküüs
2 dl Riivjuust (tugevamaitseline)
0.5 tl Sool
0.5 tl Must pipar
DIPIKASTE
2 dl Majonees
1.5 dl Kreeka jogurt (või hapukoor)
1 spl Ketsup
Sool

Valmistamine

1. Lõika leib esmalt ühtpidi  viiludeks ja siis ristipidi läbi, nii et tekivad u 1-1,5 cm kangid. Kuid ära lõika leiba lõpuni läbi, vaid nii, et kangid jäävad põhja külge. Lõikamise lihtsustamiseks võib leiva kõrvale panna puulusikavarre, mis takistab põhjani läbi lõikamist.

2. Sega pehme või hulka hakitud tüümiani-ja basiilikulehed, purustatud küüslauk ja riivjuust ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta maitsevõi kangide vahele ja peale.

3. Kuumuta ahi 200 kraadini. Pane leib ahjuplaadile ja kata fooliumiga, küpseta 10 minutit, võta foolium pealt ja küpseta veel 15-20 minutit või kuni leivakangid on krõbedad.

4. Sega dipikastmeks hapukoor, jogurt ja ketsup ning maistesta soolaga. Võta leib ahjust ja serveeri soojalt dipikastmega.