Odrakarask spinati ja seemnetega Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
20. veebruar 2020, 07:00

Odrakarask spinati ja seemnetega

Ahjusoe karask on oma lihtsuses alati hea, valmib kiiresti ja on abiks, kui sooja küpsetise isu tekib. Spinat ja seemned lisavad kasulikke toitaineid ja ürtidega maitsestatud toorjuust on heaks täienduseks. Retseptis on kasutatud jämedama jahvatusega odrajahu, peenemat jahu võib kirjas olevast kogusest veidi rohkem kuluda. Tainas peaks olema pehme, nii et sissetorgatud auk kiiresti täitub.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 25-30 minutit ahjus

Koostisosad
100 g Spinatilehed
1 dl Rapsiõli
6 dl Odrajahu
1 tl Sooda
1 tl Sool
0.5 l Hapupiim
1 tk Suur muna
2 spl Suhkur
3 spl Kõrvitsaseemned
3 spl Päevalilleseemned
Või vormi määrimiseks
ÜRDINE TOORJUUST
200 g Maitsestamata toorjuust
2 spl Hakitud ürdid (basiilik, petersell vm)
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Püreeri spinatilehed õliga. Sega sooda ja sool jahu hulka. Sega hapupiima hulka spinatipüree ja klopi muna ning lisa jahusegu.

2. Sega tainas ühtlaseks ja vala võiga määritud ahjuvormi (20 x 30 cm). Silu pealt ja puista peale seemned. Küpseta 200 -kraadises ahjus 25-30 minutit.

3. Hõõru toorjuustu hulka hakitud ürdid ja maitsesta soola ning pipraga. Serveeri ahjusooja karaski juurde.