Lihatoidu retseptid

Liharull mozzarella ja paprikaga  

Pille Enden, 23. veebruar 2020, 07:11
Liharull mozzarella ja paprikaga Foto: Jaan Heinmaa
Juustu-paprikatäidis annab liharullile olulise maitselisa ja mahlasuse. Köögiviljad saavad rulli kõrval küpsedes lihast head mekki ja on maitsvaks lisandiks liha kõrvale. Värviline toit püüab pilku ja on isuäratavam, sestap vali suvikõrvitsa kõrvale erivärvilised paprikad.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
40 minutit + 45 minutit ahjus

Koostisosad
2 tk Tahke saia viil
1 dl Hapukoor
1 tk Sibul
1 spl Õli
600 g Segahakkliha (50% veise, 50% sea)
1 tk Muna
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
TÄIDIS
100 g Riivitud mozzarella
100 g Marineeritud paprika
LISANDIKS
3 tk Erivärviline paprika
1 tk Suurem suvikõrvits
2 spl Õli
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Eemalda saialt koorik, pane viilud kaussi ja kalla peale külm vesi. Lase seista 15-20 minutit, kuni sai pehmeneb.

2. Haki sibul ja prae õlis helepruuniks, lase jahtuda. Sega hakkliha hulka pehmenenud sai, hapukoor, lisa sibul ja muna ning maitsesta soola-pipraga. Klopi hästi läbi.

3. Tõsta mass küpsetuspaberile ja suru 1,5-2 cm paksuseks plaadiks. Puista plaadile ¾ laiuses mozzarella ja pane paprikaviilud. Keera lihamass täidisega kaetud ääre poolt paberi abil rulli ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

4. Poolita paprikad, eemalda seemned ja lõika suuremateks tükkideks.Lõika suvikõrvits juppideks ja jupid 2-4 tükiks. Sega paprika- ja suvikõrvitsatükkid õliga ja maitsesta soola-pipraga. Pane liha kõrvale ahjuplaadile.

5. Küpseta liharulli ja köögivilju 200 kraadises ahjus 45 minutit. Võta ahjust lase u 10 minutit seista ja serveeri.