Nädala menüü

NÄDALAMENÜÜ | 17.–23. veebruar: toidud, mida meie rahvas kõige rohkem armastab (2)

Jane Maastik, eile, 06:02
Foto: Jüri Seljamaa
Eesti Vabariigi sünnipäeva eel on õige aeg oma menüüsse lisada neid toite, mida eestlased rohkem armastavad ja mis on läbi aastakümnete nende igapäeva toidulaual koha leidnud.

ESMASPÄEV 

Energiat kokku: 1997 kcal

Hommikusöök
Odrasõrnikud ( 1 portsjon ehk 190g )
Kodune metsamarja-kamasmuuti ( 1 portsjon ehk 250g )
Hapukoor 20g

Vahepala
1 õun

Lõunasöök
Pasta porrulaugu-tomatikastmes ( 1 portsjon ehk 420g )
Tomati ja kurgi salat hapukoorega 100g

Vahepala
1 pirn

Õhtusöök
Kartulivorm kana ja kuuseriisikatega ( 1 portsjon ehk 370g )
Marineeritud kurk või hapukurk 100g

Vahepala
Keefir 200ml
1 porgand

TEISIPÄEV
Energiat kokku: 2020 kcal

Hommikusöök
Kamajahust puder ( 1 portsjon ehk 250g )
Kilu-munavõi ( 1/3 portsjon ehk 40g )
1 viil täistera rukkileiba

Vahepala
1 õun

Lõunasöök
Kartulivorm kana ja kuuseriisikatega ( 1 portsjon ehk 370g )
Marineeritud kurk või hapukurk 100g

Vahepala
1 pirn

Õhtusöök
Hernesupp suitsulihaga ( 4/5 portsjon ehk 400g )
1 viil sepikut

Vahepala
Keefir 200ml
1 porgand

KOLMAPÄEV
Energiat kokku: 2022 kcal

Hommikusöök
Brokoli-õunaomlett ( 1/3 portsjon ehk 210g )
Hommikusmuuti kaerahelvestega ( 2/3 portsjon ehk 220g )
1 viil täisteraleiba

Vahepala
1 õun

Lõunasöök
Hernesupp suitsulihaga ( 4/5 portsjon ehk 400g )

Vahepala
1 pirn

Õhtusöök
Tatra-hakklihahautis ( 1,5 portsjon ehk 300g )
Tomat 100g

Vahepala
Keefir 200ml
1 porgand

NELJAPÄEV
Energiat kokku: 1995 kcal

Hommikusöök
Mannapuder maasikamoosiga ( 1 portsjon ehk 230g )
Soe avokaado-juustu topeltleib ( 1 portsjon ehk 130g )

Vahepala
1 õun

Lõunasöök
Tatra-hakklihahautis ( 1,5 portsjon ehk 300g )
Tomat 100g

Vahepala
1 pirn

Õhtusöök
Suitsukala-riisi ahjuroog ( 1/3 portsjon ehk 400g )
Õuna-kaalikasalat ( 1/3 portsjon ehk 90g )

Vahepala
Keefir 200ml
1 porgand

REEDE
Energiat kokku: 1993 kcal

Hommikusöök
Tatrahelbepuder suvemarjadega ( 1 portsjon ehk 330g )
Kuumad juustu-suvikõrvitsasaiad ( 1 portsjon ehk 125g )

Vahepala
1 õun

Lõunasöök
Suitsukala-riisi ahjuroog ( 1/3 portsjon ehk 400g )
Õuna-kaalikasalat ( 1/3 portsjon ehk 90g )

Vahepala
1 pirn

Õhtusöök
Kartulipuder 150g
Lihtne hapukoorekaste ( 1/5 portsjon ehk 100g )
Kapsa-paprika toorsalat ( 1/15 portsjon ehk 100g )
Paneeritud veisemaks ( 1/2 portsjon ehk 150g )

Vahepala
Keefir 200ml
1 porgand

LAUPÄEV
Energiat kokku: 1997 kcal

Hommikusöök
Kaerahelbepannkoogid maitsestamata jogurti ja meega ( 2 portsjon ehk 220g )

Vahepala
1 õun

Lõunasöök
Kartulipuder 150g
Lihtne hapukoorekaste ( 1/5 portsjon ehk 100g )
Kapsa-paprika toorsalat ( 1/15 portsjon ehk 100g )
Paneeritud veisemaks ( 1/2 portsjon ehk 150g )

Vahepala
1 pirn

Õhtusöök
Juurselleripüreesupp ( 1 portsjon ehk 430g )
1 viil sepikut
Kanamaksapasteet aprikoosidega ( 1/20 portsjon ehk 45g )

Vahepala
Keefir 200ml
1 porgand

PÜHAPÄEV
Energiat kokku: 1900 kcal

Hommikusöök
Jõhvika-riisihelbepuder ( 1/4 portsjon ehk 300g )
Kuum sprotivõileib ja sardiinivõileib ( 1 portsjon ehk 130g )

Vahepala
1 õun

Lõunasöök
Juurselleripüreesupp ( 1 portsjon ehk 430g )
1 viil sepikut
Kanamaksapasteet aprikoosidega ( 1/20 portsjon ehk 45g )

Vahepala
KOOKVABARIIGI AUKS | Toorjuustukook kohvi, šokolaadi ja mustikatega
1/2 portsjon ehk 60g

Õhtusöök
Pasta hakkliha-hapukapsakastmes ( 1 portsjon ehk 530g )
Tomat 100g

Vahepala
Keefir 200ml
1 porgand

Samal teemal

14. veebruar 2020, 14:55
10 HEAD PÕHJUST: miks koostada nädalamenüü ja kuidas see kõige paremini õnnestuks?
10. veebruar 2020, 09:17
NÄDALAMENÜÜ | 10.–16. veebruar: lihtsad romantilised road, mis maitsevad kõigile
3. veebruar 2020, 08:12
NÄDALAMENÜÜ | 3.–9. veebruar: kartulist saab valmistada nii palju erinevaid maitsvaid roogasid
27. jaanuar 2020, 09:06
NÄDALAMENÜÜ | 27. jaanuar – 2. veebruar: haiguste ja energiapuuduse ravi, garanteeritud