Toiduuudised

TOIT KAHEKS PÄEVAKS | Hakkliha-lillkapsakaste ja riisi-hakkliha-lillkapsatäidisega paprikad 

Kristi Rebane, 16. veebruar 2020, 16:06
Teisel päeval: riisi-hakkliha-lillkapsatäidisega paprikadFoto: Kristi Rebane
Pühapäev on mõnus päev, mil kokata juba ka uuele nädalale mõeldes. Valmista täna toit, mida saad esmaspäeva õhtul n-ö taaskasutada ning suurema vaevata uue maitsva õhtusöögi valmistada.

Esimesel päeval: hakkliha-lillkapsakaste
Kui talvisel ajal köögiviljaletis olevad lillkapsad kõige värskemad välja ei näe, vaata ka külmutatud juurviljade osakonda – köögiviljad külmutatakse siis, kui need on oma parimas hooajalises vormis ning külmutades säilivad ka kõik vitamiinid. Võib juhtuda, et talvel ostes on külmutatud lillkapsas ka rahakotisõbralikum.

Vaja läheb (neljale):

  • 1 suur sibul
  • 600 g veise- või kodust hakkliha
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • 600 g lillkapsast
  • 400 ml 20% köögikoort
  • 1 dl vett
  • 100 g sulatatud juustu
  • soola-pipart
  • praadimiseks õli ja võid
  • serveerimiseks hakitud ürte ja aurutatud kartuleid või tatart

Valmista kastet nii:
1. Koori ja haki sibul ning prae õli-võisegus kuldseks. Lisa pannile ka soola, et sibul kõrbema ei läheks.
2. Pane juurde hakkliha ja pruunista. Maitsesta liha julgelt soola-pipraga.
3. Koori ja haki küüslauk, lisa koos tüümianiga pannile.
4. Lisa pannile ka lillkapsaõisikud, köögikoor ja 1 dl vett.
5. Hauta kastet kaane all, kuni lillkapsas on valmis.
6. Lisa sulatatud juust ja maitsesta vajadusel soola-pipraga.
7. Pane ⅓ kastet kõrvale. Serveeri ülejäänud kastet hakitud ürtide ja aurutatud kartulite või tatraga.

Aega kulub 25 minutit!

Esimesel päeval: hakkliha-lillkapsakasteFoto: Kristi Rebane

Teisel päeval: riisi-hakkliha-lillkapsatäidisega paprikad
Täidetud paprikad valmivad kiiremini, kui paned puhastatud tühjad paprikad juba riisi keemise ajaks ahju. Toreda kireva roa saad, kui kasutad eri värvi paprikaid. Ühtlaseks küpsemiseks võiksid viljad olla enam-vähem sama suured.

Vaja läheb:

  • 1,5 dl pikateralist, näiteks basmatiriisi
  • 4 suurt paprikat
  • soola-pipart
  • eelmisel päeval kõrvale pandud kastet

Valmista täidetud paprikaid nii:
1. Pese paprikad ja lõika n-ö kaas pealt. Eemalda kaane külge jäänud seemned ja valged vahekojad.
2. Lao paprikad üksteise kõrvale ahjuvormi, pane kaaned nende kõrvale ning küpseta 200 kraadi juures 15–20 minutit ehk nii kaua, kuni riis keeb.
3. Kuni paprikad on ahjus, keeda riis pakil oleva juhise järgi soolaga maitsestatud vees. Kindlasti ära unusta riisi enne keeduvette panemist sõelal jooksva külma vee all loputada, et eemalduks liigne tärklis ja võimalik mustus.
4. Sega riis eelmisel päeval kõrvale pandud hakkliha-lillkapsakastmega. Maitse ja lisa vajadusel soola-pipart.
5. Võta poolvalmis paprikad ahjust, täida riisiseguga, pane peale kaaned ja küpseta veel umbes 15 minutit, kuni paprikad on valmis. Serveeri kuumalt.

Aega kulub 40 minutit!

Samal teemal

12. jaanuar 2020, 15:01
Toit kaheks päevaks: satay-kanavardad ja kana-köögivilja-maapähklikaste riisiga
8. detsember 2019, 12:00
TOIT KAHEKS PÄEVAKS: maitsev ahjukala ja soojendav kalasupp
17. november 2019, 13:25
Toit kaheks päevaks: keedetud riisist üht- ja teistpidi
20. oktoober 2019, 08:07
Toit kaheks päevaks: kõrvits patta nii supis kui risotos