Toiduuudised

NOSTALGILINE TOIT | Esivanemate moodi mulgipuder (5)

LISA KOMMENTAAR

Petuhh10. veebruar 2020, 13:45
Õli ? Esivanemad teadsid , et õli käib mootorisse, searasv ja või oli toidu .tegemiseks
Mulgipuder9. veebruar 2020, 18:49
See ei ole mulgipuder vaid kartulipuder paari kruubiga. Mulgipuder on ikka kruubist ja lisatud natuke kartulit. Nii tegi minu vanaema, vanatädi ja paljud vanad inimesed. Ka mina õppisin tegema nende järgi õiget mulgiputru...Vaja läheb kruupe, natuke kartulit, vett, soola ja panna hauduma. Kes soovib rasvasemat see võiks lisada sealiha praadimise rasva. Puder haub kaua, et kruubid saaksid pehmeks. Kui puder valmis siis praadida krõbinaid ja kui meeldib lisaks ka praadida sibulaid. Lisada pudru peale, kui puder on juba taldrikul.
Harrastuskokk9. veebruar 2020, 18:16
Mul komponendid põhimõtteliselt samad, ainult õli asemel kasutan igal pool võid (nii praadimisel kui pudru valmimise lõppfaasis segan pudrule hulka ühe kuhjaga supilusikatäie toasooja võid. Ainult et mina ei keeda kunagi kartulit ja kruupe korraga, sest kruubid ajavad keedes hullult halli vahtu välja, mida ma pudru sisse ei taha. Kartulid tambin täiesti eraldi ära, nii et ühtegi tükki sisse ei tohi jääda ja siis lisan ülejäänud komponendid ja segan segi.
Aita Tombak9. veebruar 2020, 17:08
Minu lapsepõlve lemmik. Ema tegi seda ka imehästi. Mõnikord jätsime osa kõrneid pudru opeale panemiseks. MMMMM, kui hea. peab hakkama ise ka tegema. Tänud meelde tuletamast !
Maitsja9. veebruar 2020, 05:33