Retseptid
29. veebruar 2020, 08:20

Aiva-viinamarja juustumoos

Üks magusvürtsikas juustumoos on selline, mida võib vabalt ka talvel keeta! Eriti nüüd, kui poes müügil eksootiline aiva ning apelsinid on suured ja mahlased. Lõika viinamarjaseemned kindlasti välja ja aiva viljaliha hästi väikesteks tükkideks, siis saad parima konsistentsiga moosi.
Koostisosad
150 g Tumepunased viinamarjad
1 tk Aiva (umbes 330g)
1 tk Apelsini koor ja mahl
1 dl Punane viinamarjamahl
1 spl Pruun suhkur
2 tl Sinepiseemned
3 spl Hakitud Kreeka pähklid
2 tk Tähtaniis
1 dl Marmelaadisuhkur

Valmistamine

0,5 l

1. Poolita viinamarjad ja eemalda seemned, mõõda moosi jaoks potti välja 150 g seemneteta marju. Lõika aiva pooleks, eemalda puitunud seemnekoda ja koori ning haki hästi pisikesteks tükkideks. Lisa potti, riivi juurde apelsini koor. Pigista apelsini mahl mõõdunõusse ja lisa nii palju viinamarjamahla, et vedelikku oleks kokku 1,5 dl. Vala vedelik potti, lisa pruun suhkur, sinepiseemned, hakitud pähklid ja tähtaniisid.

2. Lase keema tõusta ja keeda keskmisel kuumusel umbes 12-15 minutit. Kui aivatükid tunduvad siiski liiga suured, siis töötle keedus saumikseriga paar korda vajutades läbi. Lisa potti marmelaadisuhkur ja keeda aeg-ajalt segades veel umbes 5 minutit. Tõsta kuum moos ühte pooleliitrisse või paari väiksemasse purki, lase toasoojas maha jahtuda ja säilita külmkapis. Klapib eriti hästi tugevamaitseliste juustusortidega.